Stedendriehoek

Bijzondere observaties gebundeld

DEVENTER – Op zondag 4 augustus vindt de 31e editie plaats van de Deventer Boekenmarkt. In totaal zijn meer dan 850 kramen gevuld met vele duizenden boeken: ruim zes kilometer markt met deelname van gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit heel Nederland. De markt duurt van 9.30 tot 17.30 uur. De toegang is vrij. De Deventer Boekenmarkt vindt jaarlijks plaats op de eerste zondag in augustus en wordt bezocht door ruim 125.000 bibliofielen. Door het grote aantal kramen is de Deventer Boekenmarkt uitgegroeid tot de grootste van Europa.

De markt kenmerkt zich echter niet alleen door kwantiteit, maar ook door kwaliteit. Het aanbod varieert van kinderboeken tot poëzie, van literatuur tot strips, van kunst tot topografie. Voor meer informatie: www.deventerboekenmarkt.nl 

Om bezoekers wegwijs te maken in het grote aanbod is het Deventer Boekenmarktboekje 2019 verschenen. Hierin is een overzicht te vinden van alle deelnemers, plattegronden en specialisaties. Het handzame boekje is voor €2,- verkrijgbaar bij VVV Deventer aan Brink 89 (Penninckshuis), de informatiekramen op de Boekenmarkt of tot en met 30 juli te bestellen via de webwinkel van VVV Deventer: www.deventer.info .

Ter gelegenheid van de 31e Deventer Boekenmarkt heeft de Deventer tekstschrijver, tekenaar en acteur Jan Kruse ’De Deventer Boekenmarkt in 18 gedichtjes en tekeningen’ geschreven. Het zijn de bijzondere observaties van deze trouwe bezoeker en toeschouwer van de Deventer Boekenmarkt. Het boekje is onder meer verkrijgbaar bij de informatiekramen van de Deventer Boekenmarkt, de Deventer boekhandels en de VVV Deventer.

Het Tuinfeest
Tijdens de Deventer Boekenmarkt is er een omvangrijk randprogramma met muziek, optredens, exposities en culturele activiteiten. Tevens zijn de winkels geopend vanwege koopzondag.

De avond voorafgaand aan de Boekenmarkt, op zaterdag 3 augustus, vindt poëziefestival Het Tuinfeest plaats. Vanaf 16.00 uur dragen ruim dertig dichters uit Nederland en België voor uit eigen werk in het intieme decor van de middeleeuwse kloostertuinen rondom Theater Bouwkunde. Op het programma staan onder anderen Tom Lanoye, Radna Fabias, Dimitri Verhulst en Ellen Deckwitz. Info/kaartverkoop: www.hettuinfeest.nl