Stedendriehoek

Biefstuk en jeu de boules

GORSSEL – Een fijn terras, een lekker drankje, de alom bekende biefstuk…bij Loetje is het altijd genieten! Met negen vestigingen, voornamelijk in de Randstad, maar sinds dit jaar ook in Gorssel, is het volop genieten van de gezelligheid en gastvrijheid van Loetje. Hoewel geen Loetje-vestiging hetzelfde is, smaakt de biefstuk in elke Loetje gelijk! Niet alleen voor ‘nieuwkomers’, maar ook voor de fans uit de Randstad, is Loetje Gorssel een welkome aanwinst in de Achterhoek.

Denk aan een warme zomeravond, eet een hapje, neem een drankje. Geniet van de zon en de zomer! Niemand verveelt zich hier. Want het is nu ook mogelijk om je uit te leven op de jeu de boules-baan die voor het terras is aangelegd. “En dat is toch genieten op een heerlijke zomeravond?” vertelt Marcel Veerdig namens Loetje. “Wij zijn echt trots op onze locatie in Gorssel. Naast het mooie en royale terras zijn er binnen natuurlijk ook volop plaatsen te vinden. Dit pand heeft alles wat wij wensen en met de opening van de nieuwe zaal zijn wij echt compleet.”

Dé biefstuk! En dan ook nog in de eigen jus! Want dat is hoe het hier hoort. Toen Loetje in 1977 begon als buurt- en biljartcafé deed na een tijdje de biefstuk ossenhaas zijn intrede. ‘Gewoon’ bereid door de moeder van Jaap. Gewoon! Dat is vooral wat Loetje wil uitstralen. Een biefstuk met brood, of met friet en salade. Een biefstuk in de eigen jus. Mals en altijd volgens de standaard van Loetje bereid.
Mensen uit het hele land weten Loetje te vinden. “Jong, oud, iedereen kan bij ons terecht voor een hapje en een drankje. Lekker borrelen met vrienden of geniet van een heerlijk gerecht.” De onmiskenbare combinatie Loetje en biefstuk is een bekend fenomeen in het westen van het land. Vanuit het hele land komen mensen naar Loetje om de beste biefstuk te eten. Tijdens een dagje Amsterdam ‘even langs’ Loetje om een biefstuk te eten. De beste van het land? Volgens velen absoluut! Natuurlijk is het ook mogelijk iets anders te bestellen bij Loetje.

Naast het restaurant is Museum More gevestigd, het grootste museum op het gebied van Nederlands Modern Realisme. Hier is de collectie van Hans Melchers ondergebracht en bevat werk van toonaangevende Nederlandse modern realistische kunstenaars van de afgelopen 100 jaar. Topwerken van modern-realistische aartsvaders (-en moeders) Carel Willink, Jan Mankes, Pyke Koch, Dick Ket, Raoul Hynckes, Wim Schuhmacher en Charley Toorop. Het museum trekt veel bezoekers uit het hele land en beschikt over Café More. De exploitatie van het café is tevens in handen van Loetje. Een mooie samenwerking tussen twee krachtige partijen.
Over Loetje
De exploitatie van het Gorsselse etablissement kwam met ingang van 1 februari in handen van Loetje Groep. De overname bestaat uit het eeuwenoude pand de Roskam, met een ruim restaurant, een royaal terras, een grote zaal voor feesten en partijen en een hotel met tien kamers. Iedere hotelkamer is ruim van opzet en heeft een unieke inrichting en verschillende faciliteiten.
Loetje Gorssel is zeven dagen per week geopend vanaf 10.00 uur.
Voor meer informatie www.gorssel.loetje.com