Stedendriehoek

Bewoners van Voorstad pakken met 2,2 kilometer lange sjaal iedereen in!

DEVENTER – Drie jaar geleden begonnen bewoners van de wijk Voorstad in Deventer samen te breien met sociaal kunstenaar Kim Arntzen en ze houden nog lang niet op. Met de lange sjaal van inmiddels 2,2 kilometer verbinden ze en pakken ze alles en iedereen in, wat onderdeel is van Sociaal Kunstproject Voorstad Verbindt. Natuurlijk doen zij dit ook tijdens de viering van het 1250-jarig bestaan van Deventer.

In de week van 18 tot en met 27 mei versieren de trotse breiende Deventenaren met plezier de Brink rood en geel. Hun rood/gele sjaals zijn overal zichtbaar als cadeau voor de stad. Het wordt prachtig met de ingepakte torens van de Waag, een rood/gele Wilhelminafontein en sjaalbanieren aan alle lantaarnpalen. Ook het standbeeld Albert Schweitzer zal het deze week niet koud hebben.
Op dat rood/gele plein willen de bewoners veel mensen ontmoeten, want daar gaat het deze breiers om. Daarom staan ze iedere dag van 15.00 tot 21.00 uur met hun breihuisje op de Brink. Hun droom is om in die week 1250 Deventenaren te ontmoeten en ze te verleiden allemaal een stukje te breien. Elke steek telt mee op weg naar het Nederlands record van een 3,3 kilometer lange wollen sjaal, dit is precies de omtrek van ‘hun’ wijk Voorstad-Oost.
Op zondagmiddag 20 mei zijn de breiende dames gastvrouw bij een blind date lunch op de Brink. Daarvoor nodigen ze vijftig nieuwe en vijftig geboren en getogen Deventenaren uit. Want verbinden is hun passie.
Op maandagmiddag 21 mei zorgen de Voorstadbewoners dat de Adelaar zich losmaakt uit het wapen van de stad. De reusachtige gebreide adelaar loopt om 14.00 uur een ereronde door ‘de huiskamer van de stad’ en zal zijn vleugels uitslaan op de rood/geel ingepakte Brink.