Stedendriehoek

Beurs met stripboeken

DEVENTER – Op zaterdag 7 april is Deventer heel even stripboekenhoofdstad van Europa. Voor de derde keer vindt dan de Oost-Nederlandse Stripboekenbeurs plaats in de Lebuïnuskerk, in het centrum van de Boekenstad.

Het evenement duurt van 10.00 tot 16.00 uur en de toegang is vrij. Uitgevers, stripspeciaalzaken en vele anderen verkopen nieuwe en tweedehands strips. Er zijn meer dan veertig striptekenaars uit Nederlands, België en zelfs uit Deventer zelf aanwezig om hun albums te signeren en te voorzien van een mooie tekening. Net als vorig jaar is er een speciale beursuitgave en een hoek vol old school Arcade Games. Ook is er een 3D-designer met 3D-printer aanwezig om stripfiguren live te printen.

Speciaal voor dit evenement maakte striptekenaar Boy Akkerman een prachtige poster van de Lebuïnuskerk. Gesigneerde prints in beperkte oplage zijn verkrijgbaar op de dag zelf. Voor de eerste honderd bezoekers staat een gratis tas klaar vol met strips en goodies, beschikbaar gesteld door sponsors van de beurs. Voor meer informatie: www.stripbeurs.eu