Stedendriehoek

Beste pony’s van Nederland in Gorssel

GORSSEL – Alweer voor de 35e keer verzorgt Rijvereniging Semper Fidelis, Amelterweg 6A in Gorssel, de prachtige en spectaculaire SGW (samengestelde wedstrijd) in de bosrijke omgeving van haar manegecomplex. “Daarbij zijn wij er heel trots op om op zaterdag 21 september het Nederlands Kampioenschap voor pony’s te mogen organiseren. Mede daardoor verwachten wij een nóg groter aantal deelnemers”, aldus de organisatie.

De SGW bestaat uit drie onderdelen. “De eerste twee onderdelen, de dressuurproef en het springparcours, moeten allebei eerst met goed gevolg zijn afgelegd, pas dán mag de combinatie aan de cross beginnen. Dat is uiteraard het onderdeel waar iedere ruiter het meest naar uitziet. Een zorgvuldig uitgezet parcours leidt door een afwisselend landschap van bossen en landerijen, waarbij de combinatie onderweg veel spectaculaire hindernissen moet springen. Als bezoeker loopt u door de prachtige natuur, waarbij u en passant kunt genieten van de langs galopperende paarden en pony’s en de hindernissen die zij onderweg moeten springen. Dierenwelzijn is uiteraard essentieel. In het kader daarvan vindt er zowel vóór als na de cross een veterinaire keuring plaats.”

Mede vanwege het kampioenschap zijn er dit jaar veel nieuwe hindernissen gebouwd. De waterbak – altijd een echte publiekstrekker – is helemaal vernieuwd en voorzien van een ‘boothindernis’ en een nieuwe afsprong in het water. Bij die hindernis valt altijd wel iets te beleven en is dus zeker een langere stop waard. En om het kijken daar nog plezieriger te maken, staat er op die plek een gezellige tent waar bezoekers terecht kunnen voor een hapje en een drankje.

De entree is op beide dagen gratis. Honden zijn welkom, mits aangelijnd. Zaterdag 21 september komen de pony’s in de klassen L, M en Z in actie, alsook de paarden in de klassen B en L en pony’s DE klasse B. Zondag 22 september is gereserveerd voor de paarden in de klassen L, M en Z.