Stedendriehoek

Begeleiding na verlies dierbare

OLST – Rouwretraites Ruimte Voor Jou biedt van maandag 9 tot en met vrijdag 13 december weer een mogelijkheid om gedurende een aantal dagen bewust bezig te zijn met het verlies van een dierbare. “Het is jouw weg, maar je hoeft hem niet alleen te lopen”, vertellen de begeleiders Els Spil (links op foto) en Maartje Hazebroek.

“Een retraite is een periode waarin je even uit je dagelijks leven stapt, even weg bent uit je dagelijkse beslommeringen en bewust bezig bent met je leven en/of bepaalde thema’s daarbinnen. Je focus ligt dan meer op je innerlijke leven. Bij een rouwretraite is dit gericht op rouwverwerking na verlies van een dierbare. We geven je de mogelijkheid om gedurende een aantal dagen bewust bezig te zijn met dit verlies en we begeleiden je hierin. Dit begint bij aandacht, een welkom heten en ruimte bieden aan alles wat er is. Je mag in contact komen met je eigen mildheid, verzachten. Laat de wereld maar doordraaien, hier is de rust en de ruimte voor jou.”

En met ‘hier’ doelen de dames op Hoeve Wetermans in Olst. “De hoeve ligt in Salland aan het Hanzebos. Je krijgt als deelnemer een heerlijke eigen kamer met sanitair, eigentijds en nieuw. De boerderij is sfeervol ingericht.” Onder professionele begeleiding van Maartje en Els vinden zowel individuele- als groepssessies plaats. “De groepssessies helpen bij (h)erkenning van de moeilijke periode waar je in zit of doorheen bent gegaan. De verhalen van anderen kunnen hel(p)end zijn voor jou en van betekenis zijn voor een ander. We maken gebruik van verschillende technieken, zodat er een duidelijke structuur en kader is. Zo gaan we onder andere werken met een autobiografische schrijfopdracht, beeldend werken, onderzoeken en ontdekken van en via jouw eigen thema’s. We doen ontspanningsoefeningen, geleide meditaties, gaan naar buiten. We maken gebruik van symbolen, rituelen en de natuur om ons heen, om je te helpen stappen te zetten in je proces en weer in verbinding te komen met je eigen kracht. Uniek aan onze retraite is de mogelijkheid tot het krijgen van een massage, die je kan helpen bij het loslaten of laten stromen van vastzittende emoties. In de individuele gesprekken kunnen we je persoonlijke verliessituatie verder uitdiepen. Samen met ons als begeleiders ga je op zoek naar wat je verder kan helpen.”

Belangstellenden kunnen een mail sturen naar info@rouwretraitesruimtevoorjou.nl. Voor meer informatie, zie de website www.rouwretraitesruimtevoorjou.nl