Stedendriehoek

Beefteefjes: een vrolijke Paradevoorstelling over depressie

DEVENTER – Op zaterdag 25 mei staat Servaes Nelissen in Theater Bouwkunde met de voorstelling Beefteefjes. Een vrolijkmakend drieluik over depressie. Servaes liet zich in het eerste deel van dit wonderlijke drieluik inspireren door zijn buurman, de kunstschilder Willem Koevoet, die al jaren geen kwast meer aanraakte. In het derde deel zien we Renate Schoep, zij is dierentolk en hondenspycholoog en geeft seminars over depressie bij honden. De voorstelling is deze zomer ook op de Parade te zien in Amsterdam, Utrecht en Den Haag.

Bij Servaes Nelissen liggen humor en tragiek dicht bij elkaar in een mengvorm van toneel, cabaret, poppenspel en mime. De theatermaker geniet bekendheid met zijn voorstellingen met poppen als ‘Popje, hou je muil’ met tegenspeelster Ilse Warringa.

“Ik ben Renate Schoep en ben dierentolk. In mijn jeugd werd de kiem gelegd voor mijn speciale band met dieren. Op school maar ook in de thuissituatie vond ik niet de veiligheid die nodig is voor een harmonieus bestaan. Deze vond ik wel in de natuur en bij de dieren. Na mijn scheiding ben ik me gaan verdiepen in communicatie- en healingstechnieken bij honden. Ook kan ik steun bieden bij rouwverwerking. Voor mij is het vrij makkelijk om met dode dieren in contact te komen. Ik behandel inmiddels een breed palet aan kleine huisdieren. Zelfs met goudvissen boek ik goede resultaten. Laatst had ik er een die mij heel duidelijk maakte dat ie niet meer verder wilde. Prachtig om een dier in zo’n proces te begeleiden. Ben je een dierenvriend en wil je weten wat er nog meer mogelijk is? Kom gerust langs in mijn mobiele praktijk.” 

De voorstelling begint om 20:30u. De kassa en de zaal zijn open vanaf 20:00. Kaarten kosten € 16,50 en zijn verkrijgbaar via www.theaterbouwkunde.nl.