Stedendriehoek

Badeendjes te watervoor belevingstuin

BATHMEN – Zaterdag 26 mei vindt van 12.00 tot 16.00 uur het Ducks4tDijkhuis-festival plaats op het terrein voor De Beekhof, Gorsselseweg 31 in Bathmen. Er is om 12.00 uur een pannenkoekenlunch, kinderen kunnen meedoen aan verschillende activiteiten en er zijn kraampjes met leuke spullen. Om de sfeer te verhogen is er een combo dat het geheel muzikaal opluistert en een terras waar men gezellig iets kan drinken.

Dit evenement sluit aan bij het optreden van de Bathmense rockband Kabaal, dat na afloop van het festival zal plaatsvinden op de Brink in Bathmen. Bij woon-, zorg- en dienstencentrum t Dijkhuis zijn op 26 mei diverse feestelijkheden gepland: er worden als vanouds heerlijke oliebollen gebakken er zijn chocolade (bad)eendjes te koop er worden gebreide en gehaakte eendjes verkocht en er is live muziek. Dit alles is vooral bedoeld om de bewoners te betrekken bij het festival. Maar uiteindelijk vindt het hoogtepunt van de middag om 14.30 uur plaats als de badeendenrace op De Schipbeek van start gaat.

Het water kleurt geel wanneer duizenden badeendjes te water gaan. Het eendje dat als eerste over de finish gaat heeft gewonnen. Er zijn bijzonder mooie prijzen te winnen: een fiets van het merk Hollandia een volledig verzorgd diner voor vier personen bij restaurant de Heeren van Dorth een dagreis voor twee personen van OAD en nog vele andere leuke prijzen. Door één of meerdere loten te kopen kan men meedoen aan deze spectaculaire eendenrace. De prijs bedraagt in de voorverkoop €250 per lot. Voor €10- kan men vijf lootjes kopen. Alle eendjes zijn genummerd en de getallen op de lootjes komen overeen met de getallen op de eendjes.
De opbrengst van het Ducks4tDijkhuis-festival is bestemd voor een belevingstuin voor de cliënten van ’t Dijkhuis. Een tuin waarin de inwoners van alles kunnen ruiken proeven en voelen.