Stedendriehoek

Als de rook om je hoofd is verdwenen

DEVENTER – Een volledig rookvrije omgeving voor zowel medewerkers als bezoekers. Sportbedrijf Deventer heeft besloten om vanaf 2020 helemaal rookvrij te zijn. Bij de locaties, waaronder sporthallen en zwembaden, zijn onlangs borden neergehangen die erop wijzen dat dit vanaf 2020 een rookvrij terrein is.

Sportbedrijf Deventer onderstreept hiermee het belang van een ‘Rookvrije Generatie’. Directeur van Sportbedrijf Deventer Maarten Kuiper licht toe: “Het houdt in dat zowel bezoekers als medewerkers niet meer roken op al onze terreinen, zowel binnen als buiten. Met rookvrije locaties en medewerkers beschermen wij kinderen tegen de verleiding om te gaan roken. Op deze manier geven wij het goede voorbeeld op weg naar een rookvrije generatie.” Per 1 januari 2020 is Sportbedrijf Deventer dan ook geheel rookvrij. Deze datum valt samen met het voornemen van het kabinet om onder meer scholen, sportverenigingen en zwembaden volledig rookvrij te maken. In de gemeente ging onder meer het Deventer Ziekenhuis Sportbedrijf Deventer al voor.

Het besluit heeft betrekking op alle locaties van Sportbedrijf Deventer. Tot deze locaties behoren Sport- & Belevingscentrum De Scheg, het Borgelerbad en sporthallen Keizerslanden en De Kroon. De rookvrije markeringen op het trottoir en Rookvrije Generatie-borden attenderen bezoekers erop dat ze per 1 januari 2020 het rookvrije Sportbedrijf Deventer-terrein betreden. Op dit moment zijn er binnen Sportbedrijf Deventer nog enkele rookzones. Deze worden op het buitenterrein van De Scheg en het Borgelerbad op 31 december 2019 opgeheven.