Stedendriehoek

Alle vedetten verzamelen

DEVENTER – Dat de Ronde van Vedett meer is dan een rondje fietsen, mag na twee succesvolle edities duidelijk zijn. Naast een uniek koersprogramma op tweede paasdag, maandag 2 april, zet Stichting Koers & Cultuur alles in het werk om van het hele weekend een beleving te maken. Zo ook dit jaar.

“Om alvast in de stemming te komen, verzorgt zij op vrijdag 30 maart in samenwerking met filmhuis de Keizer een filmavond. Deze begint al lekker, want bij binnenkomst krijgt elke bezoeker een gratis biertje van Vedett aangeboden. Proost! Vervolgens zal de voorzitter van Stichting Koers & Cultuur het woord nemen en de aanwezige prominenten voorstellen. Wie dit is, houden ze nog even geheim. Daarna is het tijd om de films te starten. Welke films de bezoekers te zien krijgen, zal later bekend gemaakt worden. Houd hiervoor de website en Facebookpagina in de gaten”, aldus een woordvoerder. 

Buro Sport
“Op zaterdagavond 31 maart gaat het dak eraf in De Hip. Met de vedetten Joop Zoetemelk en Hennie Kuiper kan dit niet anders dan succesvol worden. Een editie Buro Sport, maar dan in Vedett-stijl. Want niemand minder dan Frank Evenblij zal de avond aan elkaar praten en de bezoekers trakteren op de avond van hun leven. De kaartverkoop voor deze avond is inmiddels geopend en het loopt storm.” 

“Op tweede paasdag is het zover: de ronde der rondes vindt plaats. Om 12.00 uur zal de Ronde worden geopend met de dikke-bandenrace voor de jeugd. Gevolgd door ATB, racefietsen en retrofietsen. Met 16 heats kunnen we spreken van een bomvol programma. Er wordt zelfs gefluisterd dat Joop Zoetemelk nog een rondje mee zal fietsen…”

Voor kaarten kan Buro Sport of inschrijven voor de Ronde zelf: www.rondevanvedett.nl