Stedendriehoek

500 Combinaties aan de start

VOORST – Traditiegetrouw organiseert pony- en paardensportvereniging PPSV Bussloo op Hemelvaartsdag, dit jaar op donderdag 10 mei, haar tweejaarlijkse Concours Hippique. Het evenement wordt al sinds de jaren zestig in de gemeente Voorst gehouden. Er worden meer dan 500 combinaties aan de start verwacht.

Tijdens CH Voorst wordt op regionaal niveau gestreden om de hoogste klassering in de dressuur en het springen. Niet alleen paarden verschijnen aan de start, maar voor de tweede maal in de rijke historie van het evenement binden ook ponyruiters en -amazones de strijd aan. Voor de paarden geldt CH Voorst  als selectiewedstrijd voor de regiokampioenschappen dressuur in de klassen Z1 tot en met ZZ-L. Voor het onderdeel springen zijn deelnametickets te winnen voor Outdoor Gelderland op het sportcentrum Papendal bij Arnhem.

Het concours wordt gehouden op het terrein aan de Hoenweg op de Voorster Klei, achter het historische kerkje, in het dorp Voorst. Plaatselijke en regionale ondernemers tonen hun producten in een gezellig strodorp. Een restauratietent biedt de mogelijkheid tot versterking van de inwendige mens en kinderen kunnen zich vermaken op een springkussen of in de zandbak. De toegang is gratis. Honden zijn op het terrein niet toegestaan. Voor meer informatie: www.ppsvbussloo.nl/ch-voorst