Stedendriehoek

365 zelfportretten gevat in een prachtige uitgave

DEVENTER – Op zondag 17 juni om 15.00 uur Boekhandel Praamstra te Deventer wordt een uniek boek gepresenteerd: (Zelf)Portret, 365 dagen een portret van de kunstenaar. Beeldend kunstenaar Willemien van Gurp is de uitdaging aangegaan om een jaar lang elke dag een zelfportret te maken.

Al snel kregen de zelfportretten een speels en experimenteel karakter, soms werd het een innerlijk portret, en steeds vaker een portret in algemene zin. Dit boek laat de bezieling en overgave zien waarmee Willemien iedere dag weer de uitdaging is aangegaan om een portret te vangen in inkt, collage, verf, contrast, kleur, vlek en textuur. Kenmerkend voor haar werkwijze is dat ze zich laat verrassen en leiden door de kwaliteiten die zich in een werk in wording aandienen.

Tijdens de open atelierroute van 2017 ontstond het idee om haar serie 365dayschallenge Portret weer te geven in boekvorm. Na zoveel positieve reacties is het leuk om meer mensen te laten meegenieten van deze unieke serie. Het fotoboek verschijnt in een oplage van 100 stuks. Met in
ieder exemplaar een genummerd en gesigneerde print van een getekend portret. Het is een fascinerend en inspirerend boek, met een rijke diversiteit aan beelden. Ieder portret is een wereld op zich. Het boek is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Gea Zieverink, grafisch ontwerpster en kunstenaar. Nauwgezet heeft zij de foto’s geordend, gerangschikt en geplaatst. Mede dankzij de Stichting Jeannette Hollaarfonds is (Zelf)Portret, 365 dagen een portret van de kunstenaar tot
stand gekomen.

In Boekhandel Praamstra is er van zondag 17 juni tot eind juli een expositie te zien van een selectie van de originele portretten. (Zelf)Portret, 365 dagen een portret van de kunstenaar door Willemien van Gurp is verkrijgbaar bij Boekhandel Praamstra of bij de kunstenaar. U bent van harte welkom om aanwezig te zijn bij de boekpresentatie en de opening van de expositie op 17 juni om 15.00 uur bij boekhandel Praamstra, Keizerstraat 2, in Deventer.