Stedendriehoek

1e zwemwijzer voor burgemeester van ‘t Erve

GORSSEL/ALMEN – Het overhandigen van de 1e zwemwijzer aan burgemeester Sebastiaan van ’t Erve is het eerste signaal. Dan volgt de voorverkoop van de zwemabonnementen, daarna openen de zwembaden De Boskoele en De Berkel hun deuren en gaat het nieuwe zwemseizoen echt los.

Wat is er te doen dit jaar?
De nieuwe zwemwijzer 2018 is ondertussen ook bij de meeste abonnementhouders bezorgd. “Hij staat weer boordevol informatie met wat er allemaal te doen is op de zwembaden komend seizoen. In de eerste plaats gewoon lekker zwemmen en spelen in de diepe en ondiepe baden, duurzaam verwarmd door de zonnecollectoren. Daarnaast is er op donderdag 10 mei het dauwzwemmen in beide baden en de zwemvierdaagse van 2 t/m 6 juli in De Boskoele. En bij mooi weer in Gorssel een heuse poolparty met disco aan de zwembadrand.” 

Wekelijks zwemmen onder begeleiding van een gediplomeerd zweminstructeur kan op verschillende momenten en voor verschillende groepen van jong tot oud en van recreatief tot wedstrijdniveau. Zo is er LadySwim , Aquagym en triatlonzwemmen. En uiteraard worden er weer de NRZ-erkende zwemlessen gegeven voor de diploma’s A,B,C en survivalzwemmen 1,2 en 3. Een van de sportieve evenementen is de Berkelmaraton en wellicht worden er zwemwedstrijden georganiseerd. Voor meer informatie: www.zwembaddeboskoele.nl  en www.zwembaddeberkel.nl  

Nieuw: Kids Bootcamp in Gorssel en Almen
Nieuw is de Kids Bootcamp voor kinderen van alle leeftijden. Plezier en bewegen staan daarin centraal. Onder begeleiding van een echte Kids Bootcamp trainster word je uitgedaagd om te rennen, te springen, te zwemmen, te klimmen en te klauteren. 

Wanneer gaan de baden open?
Net als vorig jaar bepaalt het weer de exacte openingsdag. Als de zon haar best blijft doen dan kunnen de baden eerder open (eind april). Blijven de dagen en nachten koud en is het slecht weer dan openen de baden later hun deuren (begin mei). “We kiezen voor deze aanpak omdat de ervaring van de afgelopen twee jaar ons heeft geleerd dat het duurzamer is en kosten bespaart als we het weer een handje laten helpen”, vertelt Jorrit Erps, bedrijfsleider van de baden. “Bij een koud voorseizoen, moeten we fors bijstoken om de zwembaden te verwarmen terwijl er weinig mensen komen zwemmen. Daarentegen, als het begin september nog mooi weer is, schorten we de sluitingsdatum op”.