Stedendriehoek

Zwerfjongeren in beeld

APELDOORN – Tot en met vrijdag 25 mei is in het souterrain van het gemeentehuis in Apeldoorn de foto-expositie ‘Buitenspel en van de radar verdwenen’ te zien. De tentoonstelling geeft een beeld van de leefomgeving van Apeldoornse zwerfjongeren. De foto’s zijn soms rauw en soms ontroerend. Ze zijn afkomstig uit het gelijknamige boek van Roelof Rump (sociaal fotograaf en levensbeschrijver), in co-productie met Marco Betman (outreachend hulpverlener bij Stimenz).

Met de expositie en het boek willen de auteurs en uitgever Stimenz het thema breed onder de aandacht brengen. Ze vragen begrip voor de jongere die door omstandigheden niet de kansen krijgt die hij of zij verdient. De boodschap is dan ook: kijk naar deze jongeren om en help ze een handje bij een goede start of juist weer op weg, zodat ze niet van de radar verdwijnen.
De expositie is gedurende de openingstijden van het gemeentehuis te bezoeken. Meer informatie over het boek is te vinden op www.stimenz.nl/buitenspel. Winst op het boek is niet het doel. Brede aandacht voor het thema wel, daarom is het boek gratis te downloaden (pdf en E-book). De expositie en het boek zijn mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van Stimenz, het Oranjefonds, de gemeente Apeldoorn en RABO Donatiefonds.