Zorg

‘Zeker op de fiets’ en duofietsen

APELDOORN – Op vrijdag 12 mei houdt Doortrappen Apeldoorn de ‘Zeker op de fiets’-ochtend. Tijdens deze ochtend worden senioren geholpen veilig op het zadel te stappen en te blijven fietsen. Daarnaast biedt Fietsmaatjes Apeldoorn informatie over duofietsen voor mensen die minder mobiel zijn.

De bijeenkomst vindt van 10.00 tot 12.00 uur plaats bij De Groene Hoven aan de Koninginnelaan 280. Deelnemers krijgen individueel of in een groep advies om veilig en met plezier op de (elektrische) fiets te stappen. Dat gaat bijvoorbeeld over het goed afstellen van de fiets, de aanschaf van een passende fiets of een helm en het uitstippelen van een fietstocht. Er is zelfs een fietsparcours waarop geoefend kan worden. Ook worden fietsfitoefeningen gedaan. Iedereen die interesse heeft kan zich uiterlijk donderdag 11 mei aanmelden via de website www.doortrappen.nl/apeldoorn. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Mensen die minder mobiel zijn en toch graag buiten van het mooie voorjaar willen genieten, kunnen op pad met de mooie, elektrisch ondersteunde duofietsen van Fietsmaatjes Apeldoorn en Omstreken. Fietsmaatjes is aanwezig voor iedereen die geïnteresseerd is in een proefrit: als u voor uzelf of voor uw (thuiswonende) partner, vader/moeder, broer/zus, vriend(in) etc. na wilt gaan of het duofietsen geschikt is; als u zelf eventueel met uw naaste wilt duofietsen; als u als fietsvrijwilliger samen met een buurtgenoot buiten in beweging wilt zijn. Voor meer informatie: www.fietsmaatjesapeldoorn.nl