Stedendriehoek

Zeepkisten en nog veel meer in Orderbos

APELDOORN – Het Skandia Zeepkistenrace Festival in het Orderbos belooft op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei, één knallende dag met veel gezelligheid en activiteiten te worden. Niet alleen de race, maar ook de kofferbakverkoop en de festivalcamping spreken tot de verbeelding.

Nederlands grootste kinderzeepkistenrace vindt plaats in Apeldoorn. De achtste editie van dit festival vindt traditiegetrouw plaats op Hemelvaartsdag, van 11.00 tot 18.00 uur. Naast de Zeepkistenrace, met spanning en spektakel, zijn er op de festivalterreinen allerlei activiteiten: knutselen, springen, klimmen en klauteren, spelen en ga zo maar door. Of lekker genieten op het terras of een picknickkleed van alle lekkere hapjes en drankjes die verkrijgbaar zijn. De Skandia Zeepkistenrace is heel populair. “Dus wacht niet te lang met inschrijven”, is het advies van de organisatie. “Want vol is vol. Kinderen van 5 tot en met 12 jaar kunnen deelnemen. Wie gaat het snelste in zijn zeepkist de heuvel af? En wie heeft de mooiste zeepkist gemaakt?”

Ook de boekingspagina van Camping Happie staat online. “Dit jaar kun je twee nachten kamperen, vanaf woensdagmiddag tot en met vrijdag. De camping komt weer op de plek van vorig jaar, gezellig in de kuil met ’s avonds natuurlijk een kampvuur. De Oude Meuk is Leuk kofferbakverkoop is elk jaar weer een groot succes. Daarom maken we daar dit jaar nog veel meer ruimte voor vrij. Reserveer snel een plekje!”

Dit jaar wordt het festival verlengd met nog met een heerlijk avondprogramma: Soap B-Night: barbecues, bandjes, biertjes en een buitenbios. “Ook als je de dag zelf niet geweest bent, is dit een leuke aanleiding toch nog even richting het terrein te komen. We steken een grote barbecue aan, er is live muziek, genoeg bier en fris, een (gratis) buitenbios, vuurtjes, gezelligheid. We starten om 18.00 uur en doven om 24.00 uur de vuren!”