Winacties

Harten autoliefhebbers kloppen drie dagen sneller

APELDOORN – Het programma van het Concours dÉlégance Paleis Het Loo

laat de harten van autoliefhebbers sneller kloppen dan ooit. Daarvoor zorgt onder andere een GULF Ford GT40 in misschien wel de mooiste racekleuren ooit.

‘Bijzonder college over Porsche

Het autoweekend begint op vrijdag 29 juni met een bijzonder college over het 55-jarig bestaan van de Porsche 901/911, waarbij grootheden uit de rijke geschiedenis van Porsche – onder anderen Gijs van Lennep – over hun ervaringen vertellen. Een mooie start van een prachtig weekend.

Drie dagen lang zijn de paleistuinen en het verharde gedeelte voor de stallen gevuld met de allermooiste klassieke autos nieuwste primeurs en fraaiste sportwagens. GULF viert 50 jaar Le Mans en presenteert naast de Ford GT40 diverse andere legendarische racewagens in de herkenbare blauw/oranje GULF-kleuren.

Twaalf auto-importeurs nemen hun nieuwste aanwinsten mee uiteraard met de focus op sportiviteit en exclusiviteit. Porsche toont allerlei modelvarianten van de legendarische 911 en er is een display van de Winter Trial waar onder meer de bekende Datsun 240Z rallycars te zien zijn. De FEHAC neem een aantal fraaie klassieke caravans mee naar Apeldoorn en met 70 jaar Citroën 2cv als een van de thema’s is zeker dat dit type auto ruim vertegenwoordigd is.

Alpine
Renault viert haar 120-jarig bestaan en neemt de Etoile Filante mee een recordauto uit 1954 die tijdens een recordpoging in Utah een gemiddelde snelheid van 307 kilometer per uur op de klokken wist te zetten. Ook zal het Franse merk haar visie op de Formule 1 in 2027 laten zien. Natuurlijk is Alpine wederom van de partij. Vorig jaar debuteerde de sportauto in Apeldoorn dit keer komt Alpine in twee versies naar Apeldoorn: een uitgeklede variant voor de purist en een uitvoering die meer luxe en comfort te bieden heeft.

Er wordt eveneens gereden in Apeldoorn. De Goodyear Classic Sprint in samenwerking met DVSCC is voor veel bezoekers het hoogtepunt van de dag. Op verschillende tijdstippen worden de motoren gestart en sprinten tientallen historische auto’s met flinke snelheid over de met strobalen afgezette Koningslaan.

Wie met zijn eigen oldtimer naar het evenement komt kan gratis parkeren op de oldtimerparking. Op het door AutoWeek Classics verzorgde verkoopveld bieden zowel particulieren als bedrijven fraaie klassiekers en youngtimers aan. De allermooiste klassieke auto’s van wereldklasse nemen natuurlijk deel aan het Internationale Concours net als de Goodyear Classic Sprint al jaren een vast onderdeel van het programma. Nieuw is dat dit jaar de deelnemers aan het internationale concours op het prachtige terrein voor de stallen zijn opgesteld. Alle informatie is te vinden op www.concourselegance.com en ook tickets zijn via de website te bestellen.

Lezers van Nieuwsblad Stedendriehoek die kans willen maken op vrijkaarten voor een dag naar keuze kunnen uiterlijk donderdag 28 juni 12.00 uur een bericht sturen naar redactie@stedendriehoek.net. De winnaars krijgen ook per mail bericht.