Winacties

Atletiekweekend leuk voor hele gezin

APELDOORN – Het AA Drink NK Indoor Senioren vindt plaats op zaterdag 16 en zondag 17 februari in Omnisport aan De Voorwaarts in Apeldoorn. Er staat voor de atleten veel op het spel, want het betreft de laatste kwalificatiemogelijkheid voor de EK Indoor Atletiek in Glasgow (1 tot en met 3 maart).

Bij de vrouwen 60 meter maakt de Nederlandse top haar opwachting: Dafne Schippers, Jamile Samuel en Apeldoorns trots Marije van Hunenstijn, maar ook de talentvolle N’ketia Seedo beloven op zaterdag spektakel. Bij de mannen zijn Chris Garia en Liemarvin Bonevacia slechts twee van de grote namen die een EK ticket hopen te bemachtigen. Zij komen uit op respectievelijk de 60 meter en de 200 en 400 meter.

Op de 60 meter horden wordt een mooie strijd verwacht tussen Nadine Visser, Eefje Boons en Sharona Bakker. Ook de technische nummers zijn goed bezet met Jorinde van Klinken bij het kogelstoten en bij de mannen komt Nederlands recordhouder Menno Vloon in actie.
Meerkamper Pieter Braun focust zich tijdens dit kampioenschap op de Nederlandse titel op de 60 meter horden en de 60 meter sprint. Hij heeft, evenals meerkampster Anouk Vetter, de invitatie voor de EK Indoor ontvangen. Dafne Schippers, Nadine Visser, Thijmen Kupers en Maureen Koster sleepten afgelopen weekend al de limiet voor Glasgow binnen tijdens de Indoor Meeting in Karlsruhe, Tony van Diepen deed dit in Luxemburg. Lisanne de Witte en Julia van Velthoven hadden de EK Indoor limiet al op zak. Al deze topatleten zijn te zien tijdens dit Nederlands Kampioenschap in Apeldoorn.

Een unieke samenwerking met Omroep Gelderland maakt het bovendien mogelijk om beide dagen het NK atletiek van 15.45 tot 17.15 uur live uit te zenden. Spraakmakende gasten, Nederlandse kampioenen en natuurlijk de wedstrijdbeelden maken dit tot anderhalf uur entertainment en topatletiek, mee te beleven bij jou thuis vanaf de bank. Meekijken kan ook via de livestream van Omroep Gelderland op Facebook en YouTube. Voormalig topatleet Dennis Licht en meerkamper (en Gelders trots) Eelco Sintnicolaas zijn de co-commentatoren tijdens deze live uitzendingen.

Ook zijn er genoeg nevenactiviteiten om een dagje uit te zijn met het hele gezin. Kinderen kunnen hun energie kwijt op het KidsPlein waar de NS Kidsclub aanwezig is en op zondag 17 februari kunnen ze als heuse kidsreporters meedoen met de kidspersconferentie. Kijk op www.nkindoor.nl voor alle actuele informatie rondom de Nederlandse Kampioenschappen Indoor.

Lezers van Nieuwsblad Stedendriehoek maken kans op vrijkaarten door uiterlijk woensdag 13 februari een mail te sturen naar: redactie@stedendriehoek.nl