Stedendriehoek

Wim Zomer tijdens première eregast

APELDOORN – Deze week worden de contouren van het Wintercircus Apeldoorn weer zichtbaar. Alweer voor het 25e jaar worden dagelijks bijna 3.000 bezoekers voorzien van een show waarin internationale topartiesten spanning, sensatie en verwondering bieden. De shows zijn dagelijks van maandag 24 tot en met zondag 30 december aan De Voorwaarts in Apeldoorn. Extra feestelijk dit jaar!

Daar waar Wim Zomer 25 jaar geleden begon met het verwezenlijken van een droom, een  (klein) circus om de inwoners van  ‘zijn’ Apeldoorn te laten genieten van de unieke sfeer en ambiance van de piste, biedt het Wintercircus  anno 2018 een professionele show. Wim Zomer droeg een aantal jaren geleden de organisatie over aan Emanuel Horwood, een circusprofessional uit België. Iemand die als regisseur al vele succesvolle shows op zijn naam heeft staan en met wie de artiesten graag samenwerken.

Inmiddels kent het circus vele trouwe bezoekers, families die ieder jaar terugkomen om de vernieuwde show te bezoeken en hier hun kerstuitje van maken. “Geweldig om te zien dat er zoveel mensen zijn die onze productie een warm hart toedragen”, aldus Annemarie Ruis, algeheel coördinator van het Wintercircus Apeldoorn. Samen met Adri Lammers zijn zij ter plekke degenen die in Apeldoorn zorgen voor de interactie, communicatie en organisatie vooraf met alle betrokken partijen.

Vele maanden wordt er al hard gewerkt om tijdens de kerstperiode de bezoekers van harte welkom te heten. De afgelopen jaren werden ook richting aankleding van de voortent, horeca, hospitality, sponsoring en netwerk vele stappen vooruit gezet. Inmiddels komen mensen uit de gehele regio om te genieten van de show, sfeer en unieke ambiance van het circus. Annemarie vervolgt: “Vorig jaar mochten we Jumbo Apeldoorn als hoofdsponsor verwelkomen. Een prettige samenwerking waarin echt gestreefd wordt om de komende jaren te blijven groeien. Onze gezamenlijke visie – iedereen moet naar het circus kunnen – mondde uit in een succesvolle zegelspaaractie. Voor 10 euro naar het circus! Ook omliggende ondernemers aan De Voorwaarts, gemeente en diverse bedrijven en instellingen werken geweldig samen.”

“Daar zijn we dankbaar voor”, aldus Annemarie. “We zijn natuurlijk een relatief korte periode aanwezig. Men moet ons weten te vinden, on- en offline, en een bezoek inplannen. Daarom zijn we blij met alle communicatielijnen die ons geboden worden. Ook op Facebook worden we goed gevolgd.” De show van dit Wintercircus reist al vanaf september door heel Europa en ondervindt de erkenning van de hoge kwaliteit van de productie. Zo ontving men in België alleen al het ongekende aantal bezoekers van 50.000. De editie ‘Sint in de Piste’ was zelfs na drie speeldagen compleet uitverkocht.

Emanuel Horwood, initiatiefnemer en organisator, is een professional pur sang wanneer het gaat om het produceren en regisseren van een show. De hele wereld wordt overgereisd om de beste artiesten naar zich toe te halen en daarmee de juiste balans te creëren voor een topshow. Alle elementen zijn ook dit jaar weer aanwezig: verwondering, sensatie, ongeloof, vertedering en natuurlijk humor. Want waar zou het circus zijn zonder een goede clown? Maar ook poezen, trapeze, acrobatiek en natuurlijk de paarden ontbreken dit jaar niet. Met hoogtepunten waarin er maar liefst 18 paarden de piste ronddraven en toppers op de strakke draad, die met 7 personen een menselijke piramide creëren hoog in de lucht, zullen de  toeschouwers ook deze editie wederom soms even de adem inhouden.

“Trots zijn we natuurlijk”, besluit Annemarie. “Allereerst op de artiesten, die iedere dag een topprestatie leveren, en leven voor het applaus. Maar ook op het feit dat we tijdens de première Wim Zomer en zijn partner mogen verwelkomen als eregasten in ‘hun’ circus.”

De kassawagen opent vanaf zaterdag 22 december aan De Voorwaarts. Online reserveren kan ook via: www.wintercircusapeldoorn.com