Stedendriehoek

Wethouder plaatst kanaalvloer nieuwbouw

APELDOORN – Wethouder Peter Messerschmidt startte officieel de nieuwbouw van een groot nieuwbouwproject in Apeldoorn Zuid aan de Goeman Borgesiusstraat. De wethouder plaatste met een kraan een zware kanaalvloer op zijn plek. Met deze handeling werd de bouw officieel gestart. In totaal sloopt De Goede Woning 126 appartementen en bouwt tenminste 153 appartementen terug.

Messerschmidt zegt: “Deze vernieuwing draagt bij aan meer woningen die duurzaam en energiezuinig zijn. Helemaal klaar voor de toekomst. Deze woningen zijn een mooie bijdrage in onze ambitie om meer mensen een goede woning te bieden. Dit project sterkt ons in de overtuiging om door te gaan. De woningen zijn aangeboden in verschillende huurprijsklassen. Op deze manier proberen we een bijdrage te leveren aan de veerkracht van de wijk”, zegt Rob van Beek, directeur-bestuurder De Goede Woning.

In totaal sloopt De Goede Woning 126 appartementen en bouwt tenminste 153 appartementen terug. Het gaat om drie flats aan de Goeman Borgesiusstraat en drie flats aan De Savornin Lohmanstraat. De nieuw te bouwen appartementen zijn gasloos, energiezuinig en dus klaar voor de toekomst. Op deze manier wil De Goede Woning een bijdrage leveren aan de duurzaamheidsopgave die er ligt. Bovendien wordt er een extra woonlaag aangebracht en krijgen de appartementen een andere indeling. Hierdoor worden meer appartementen toegevoegd aan de Apeldoornse sociale huurwoningvoorraad.