Stedendriehoek

Werkgeluk Diana goed voor expositie

APELDOORN – Diana Gerritse is werkzaam als instructeur Zorg en Welzijn in Apeldoorn en is gelukkig met haar werk. Ze leert haar studenten verpleegtechnische handelingen. Een mooi geluid over werkgeluk in de zorg, stelt uitzend- en thuiszorgorganisatie HappyNurse. In opdracht van HappyNurse heeft zorgfotograaf Frank Muller het geluksmoment van Diana vastgelegd. De fototentoonstelling waar Diana deel van uitmaakt, zal gaan rondreizen van zorginstelling naar zorginstelling door heel Nederland.

Diana is instructeur en heeft lang gewerkt als verzorgende en doktersassistente. Ze heeft in het kader van de opleiding tot instructeur zich bijgeschoold in verpleegtechnische handelingen. Diana licht toe: “Ik ben ontzettend trots dat ik kan bijdragen aan goed onderwijs aan verpleegkundigen. Zeker met de behoefte die er is aan goede vakbekwame mensen in de zorg, is het opleiden van verpleegkundigen van essentieel belang. Anderen helpen en iets goeds doen voor de zorg, dat is wat mij happy maakt.”

Diana heeft passie voor haar werk en de opleiding. Mede door haar grote betrokkenheid zijn haar leerlingen blij met haar. “Laatst had ik een bijzonder happy moment. Ik gaf eerstejaars verpleegkundige studenten een workshop ‘puncties en kweken’. Veel van mijn studenten kennen de hielprik als ouder wel, maar in mijn les staan ze aan de andere kant en mogen ze de handeling uitvoeren. Uiteraard is dat spannend en stellen ze veel vragen. Ineens zie je het gebeuren: het moment van inzicht. Studenten die al zoveel weten en dan weer echt nieuwe dingen in het vakgebied leren. Mooi om dan de energie en gedrevenheid die loskomt te ervaren. Daar doe ik het voor.”