Stedendriehoek

Waarom u automatten schoon moet houden

Blubber op de weg, regen, zand en pekel: in de wintermaanden neemt u meer vuil dan anders mee de auto in waardoor de automatten erg vuil worden.U doet er goed aan ze schoon te houden om slijtage te voorkomen. Met de juiste verzorging komen uw automatten op-en-top de winter door en verlengt u de levensduur.

De voordelen van naaldvilt en velours
Er zijn meerdere soorten materialen voor automatten. Naaldvilt en velours zijn de twee meest gebruikte tapijtkwaliteiten. Voor welke kwaliteit u gaat, is geheel afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Beiden materialen zijn kwalitatief sterk en daarom het perfecte materiaal voor een automat. Het verschil zit hem in de uitstraling. Als u van een luxe uitstraling houdt, is velours het juiste materiaal. Velours heeft een matglanzende uitstraling. Dat zorgt ervoor dat de automatten er luxe uitzien. De velours automatten zijn duurder dan de naaldviltmatten maar hebben ook een langere levensduur. Gaat u voor degelijk? Dan  past de naaldviltkwaliteit heel goed bij u. Kenmerkend voor deze kwaliteit is dat kleine vuildeeltjes op de naaldvilt matten bijna niet opvallen. Grovere vuil als modder daarentegen wel. 

Onderhoudsadvies
Het is misschien niet een klusje waar u naar uitkijkt maar het regelmatig schoonhouden van de matten voorkomt dat ze slijten. Over het algemeen kunt u de automatten gemakkelijk los loshalen en het meeste vuil al verwijderen door de matten uit te kloppen. Het resterende stof kunt u opzuigen met de stofzuiger. Door dit gewoon regelmatig te doen, krijgt vuil ook geen kans om zich op te hopen. Eventuele olie- en vetvlekken kunt u wegkrijgen met behulp van keukenpapier en een strijkijzer. Resterende vlekken kunnen behandeld worden met een vochtige doek of met een speciale tapijtreiniger. Goed bijhouden is noodzaak. Zo zorgt u er voor dat de matten in goed conditie blijven en uw auto er bovendien steeds weer keurig uitziet. 

Verfraai het interieur van uw auto
Met de juiste automatten kunt u het interieur van uw auto een boost geven. Zeker als u kiest voor velours automatten. Automatten zijn noodzakelijk om de originele bekleding van de auto te beschermen tegen vocht, vuil en slijtage. In de winter zijn automatten dus erg nuttig. Zijn uw huidige matten versleten? Vervang ze dan. Tegenwoordig kunt u pasvorm automatten eenvoudig online bestellen waardoor u de auto kunt voorzien van originele matten. Deze zijn speciaal voor uw auto op maat gemaakt en zitten dus als gegoten. Ze liggen stabiel op hun plek en schuiven niet heen-en-weer als u aan het rijden bent. Ook is het raadzaam versleten matten te vervangen als u van plan bent om uw auto te verkopen. Dat zorgt voor een verzorgde aanblik waardoor u de auto eerder zult kunnen verkopen. 

Nieuwe automatten nodig?
Bent u op zoek naar nieuwe automatten? Dan zijn pasvorm automatten een uitstekende keuze. Automattenspecialist.nl maakt de automatten speciaal voor uw model auto op maat. U bestelt bij ons eenvoudig op automatten online. Vul uw kenteken in op het daarvoor daarvoor bestemde balkje en u komt direct op de juiste pagina.