Stedendriehoek

Volop speelplezier met Pasen

APELDOORN – Wil je graag wat leuks doen in het paasweekend, maar je weet nog niet goed wat? Of weet je niet zeker of alles wel open is in het weekend? Hieronder staat een lijstje met verschillende plekken waar je (met kinderen) heen kunt gaan. Plekken met veel speelplezier gegarandeerd.

Op beide paasdagen is Monkey Town geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Een hele dag plezier vol klimmen, klauteren en spelen. Kinderen kunnen door tunnels kruipen, glijden van diverse glijbanen, spelen met super Lego, ravotten in de ballenbak, springen op trampolines en voetballen of basketballen in de extra grote voetbalkooi. Verder hebben we een junglepad om doorheen te klimmen en een super hoge glijbaan om vanaf te glijden.Voor de allerkleinsten is er een grote peuterhoek, die speciaal ook voor de ouders extra overzichtelijk is ingericht.

De Julianatoren, het grootste pretpark in Apeldoorn, heeft vanaf vrijdag 30 maart de poorten weer dagelijks open. Alle attracties zijn in de winter mooi opgepoetst en weer helemaal klaar voor het komende seizoen. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen zich hier prima een dag vermaken, en ook voor de allerkleinsten zijn er al leuke attracties, en er is ook nog een hele leuke speeltuin. Helemaal leuk als je tussendoor lekker pannenkoeken gaat eten in het restaurant op het park. 

In Apeldoorn is één van de vier unieke locaties van Klimbos Nederland gevestigd. Via uitdagende bruggen en netten, stevige lianen en te gekke tokkelbanen beleef je een waanzinnig avontuur, middenin de natuur. Hier vind je maar liefst 10 verschillende klimavonturen en ongeveer 90 verschillende overgangen. Oplopend in moeilijkheidsgraad en hoogtes van 2 tot niet minder dan 18 meter. Samen klimmen is daarom het ideale uitje voor jong en oud. Klimmen in zo’n bos wordt lachen, gieren, brullen! Een bezoek aan het Klimbos in Apeldoorn duurt ongeveer 3,5 uur. Na afloop kun je nagenieten van een hapje en een drankje. Het Klimbos is sinds zaterdag 24 maart 2018 weer open. 

Ook bij De Apenheul zijn de apen weer wakker. Vanaf vrijdag 30 maart kun je hier weer dagelijks naar binnen om te genieten van alle apenstreken die je te zien krijgt. Een bos vol loslopende apen, dát is Apenheul. Tussen het groen loopt meer dan de helft van de apen zomaar los tussen de bezoekers. De apen zijn zowel binnen als buiten te zien, dus mocht het niet helemaal droog zijn is dit geen probleem. Terwijl je van alles leert over de apen kun je tussendoor ook even lekker spelen in de speeltuintjes of wat lekkers eten en drinken in het restaurant.