Stedendriehoek

Volop paardenplezier bijHippische Vereniging Epe

EPE – Zowel voor recreatieve- als wedstrijdliefhebbers van de paardensport heeft de Hippische Vereniging Epe deze week volop activiteiten.

Op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, zijn de Gemeentekampioenschappen op het eigen buitenterrein aan de Officiersweg/hoek Dorperveldweg. Deze wedstrijd is opengesteld voor pony- en paardenruiters die wonen in de gemeente Epe of rijden bij een ponyclub of rijvereniging in de gemeente Epe. Ook recreatieruiters zonder officiële startpas zijn van harte welkom om zich in te schrijven.

Men kan deelnemen in zowel de dressuur als springen. Om kans te maken op de titel Gemeentekampioen, dient men deel te nemen in zowel de dressuur als een springparcours. Er zijn kampioenen in de klassen Bixie, Licht (B-L1) en Zwaar (L2-Z2). Voor de dressuurruiters die een officiële startpas hebben, telt deze wedstrijd ook mee voor een winstpunt. Daarnaast kan men natuurlijk ook alleen deelnemen in de dressuur of springen en maakt men kans op de dagprijzen. De klassen zijn BB tot en met Z2 voor pony’s en B tot en met Z2 voor paarden. Het springen is van BB tot en met ZZ. De proeven die worden gereden zijn te vinden op de website www.knhs.nl.

De prijsuitreiking vindt plaats aan het einde van de dag met een prachtige parade. Voor publiek is het evenement gratis toegankelijk. Meedoen is mogelijk door een mail te sturen naar l.verdoes@hippischepe.nl of via www.mijnknhs.nl.

Pannenkoekenrit
Op zondag 2 juni houdt de Hippische Vereniging Epe de befaamde Pannenkoekenrit. Deze voert vanaf de manege aan de Rietberglaan door de omgeving van Epe. Veel deelnemers doen de week daarop mee aan de Paarden4Daagse. Ze beschouwen dit als een goede aanloop naar dit evenement.

Deze rit is toegankelijk voor iedereen die van paardrijden houdt en wordt afgesloten met een heerlijk assortiment pannenkoeken. Tijdens de stop in de mooie omgeving worden bovendien lekkere hapjes en drankjes geserveerd. Inschrijven kan tot donderdag 30 mei via l.verdoes@hippischepe.nl