Stedendriehoek

Vliegende start voor Openluchtbad Boschbad

APELDOORN – De deuren van het Boschbad in Apeldoorn zijn sinds 29 april geopend. Dit jaar is het grootste openluchtbad van Nederland zeven dagen per week geopend, ongeacht de weersomstandigheden. De abonnementenverkoop is gestegen en met de mooie dagen van begin mei hebben al veel bezoekers genoten in en om het zwembad.

De nieuwe openingstijden zorgen voor veel positieve reacties bij de gasten. Voor vertrek hoeft er nu niet eerst naar de thermometer gekeken te worden, het is elke dag mogelijk om bijvoorbeeld banen te trekken in de buitenlucht.
In de winterperiode zijn er veel vernieuwingen doorgevoerd in het Boschbad. Er is een nieuwe vloer in het recreatiebad gelegd. Maar liefst dertig vrachtwagens vol met beton waren hiervoor nodig. Daarnaast is er een nieuwe installatie geïnstalleerd om het water te verwarmen. Met deze nieuwe warmtepompen wordt het bad verwarmd zonder gas, hiermee maakt het Boschbad een verduurzamingsslag en investeert in milieuvriendelijke oplossingen.
Tijdens de voorverkoop zijn er meer abonnementen verkocht dan in het hele zomerseizoen 2017. Dit is een stijging van 20%. Er loopt nog een aantrekkelijke actie om voordelig een abonnement voor het Boschbad aan te schaffen, de Vriendenkorting. Als een vriend of vriendin al een Boschbadabonnement heeft kan hij/zij kortingsvouchers van €15 weggeven aan vrienden.
Afgelopen week hebben we erg genoten van het mooie weer, dit resulteert ook in veel bezoek voor het Boschbad. De eerste topdag (meer dan 3200 bezoekers) is daarmee ook al geweest. Het Boschbad is na de vliegende start klaar om deze zomer nog meer gasten te verwelkomen!