Stedendriehoek

Vier manieren om je huis efficiënter in te richten

Alle vierkante meters in je woning zijn natuurlijk ontzettend waardevol. Daarom wil je ieder stukje van je huis zo goed mogelijk benutten. Dat doe je door je woning efficiënt in te richten. Dankzij deze tips haal jij het meeste uit jouw huis.

Creëer extra ruimte

Merk je dat sommige ruimtes net te klein zijn om ze slim in te richten? Maak het jezelf dan makkelijker en zorg voor wat extra ruimte, bijvoorbeeld door een dakkapel te plaatsen. Denk vooraf wel goed na hoeveel meters je daadwerkelijk nodig hebt en wat je ermee gaat doen. Misschien is deze extra ruimte een goede plek om een inbouwkast te plaatsen, of zoek je juist een plek om je bureau neer te zetten. Stem de afmetingen van de uitbouw hierop af. Zo voorkom je loze ruimtes en minimaliseer je meteen de kosten van de dakkapel.

Ga de hoogte in

Bij het inrichten van je woning denk je vast na over hoe je jouw vloerruimte het beste benut, maar heb je ook nagedacht over je muren? Hier heb je ontzettend veel ruimte voor al je accessoires, meubelstukken en praktische spullen. Ga dus de hoogte in en benut je muren door planken op te hangen. Ook hoge en smalle meubelstukken zijn een goed idee wanneer je ruimte wilt besparen. Hang decoraties aan de muur, zoals hangplanten, foto’s en schaduwboxen met dierbare spullen.

Laat meubels op maat maken

Ieder huis heeft zo zijn rare hoeken en ruimtes die niet gemakkelijk te vullen zijn met spullen. Het is mogelijk om deze hoekjes leeg te laten, maar dat is natuurlijk zonde van de ruimte. Benut je woning optimaal en laat een aantal meubelstukken op maat maken. Denk bijvoorbeeld aan een tv-meubel dat precies die lastige hoek in de kamer vult. Of laat een bureau maken dat perfect in die ene nis past.

Geef je spullen een logische plek

Het is fijn wanneer je woning er leuk uitziet, maar het moet ook een praktische plek zijn. Denk daarom goed na waar je al je spullen opbergt. Je geeft ze het liefste een plekje in de ruimte waar je ze het meeste gebruikt. Zorg er dus voor dat je in iedere kamer genoeg opbergplekken hebt. Dit kan een grote kast zijn, maar simpele oplossingen zoals een hocker horen ook bij de mogelijkheden.