Stedendriehoek

Verken de Franse Pyreneeën op je mountainbike

In de Franse Pyreneeën heb je prachtige uitgestippelde mountainbike routes. Als je een mountainbikefan bent, kom je hier aan je trekken. Er zijn veel routes. Of je nu een beginnende of (ver)gevorderde mountainbiker bent, er is voor ieder niveau een passende route. Wil jij gaan mountainbiken in de Franse Pyreneeën? Dan is een natuurlijk een goede voorbereiding het halve werk. Waar moet je allemaal aan denken als je gaat mountainbiken?

Accommodatie voor de groep
Als je gaat mountainbiken in de Franse Pyreneeën, is het raadzaam om nu alvast je accommodatie te boeken. Door vroegtijdig te reserveren profiteer je vaak van vroegboekkorting en heb je bovendien voldoende keuze in accommodaties. Zeker als je met een groep gaat fietsen, is het leuk om te verblijven in een gezamenlijk onderkomen. Daarom is een vakantiepark in Frankrijk een goed idee. Een eigen vakantiehuis voorziet je in alle comfort en gemak. Daarnaast vind je op het park genoeg faciliteiten. Vakantiepark L’Espinet, gelegen aan de voet van de Pyreneeën is een park waar mountainbikes worden verhuurd. Als je nog geen eigen fiets hebt, kun je hem ook gewoon huren. Op dit park staan huizen voor vier of zes personen. Een ander voordeel is dat er genoeg plek is om je fiets te stallen. 

Fietsroutes
Je kunt direct vanaf je vakantiehuis op de fiets stappen of eerst een stuk rijden met de auto om vanaf een bepaald startpunt te vertrekken. Het is fijn om een een paar fietsroutes bij de hand te hebben. Routes kun je opvragen bij het toeristenbureau, maar ook de beheerder van het vakantiepark kent de omgeving op zijn duimpje. Hij heeft een paar gevarieerde routes voor beginners, gevorderden en ervaren mountainbikers. Er zijn korte routes van een halve dag tot lange routes van meerdere dagen. 

Goed voorbereid op weg
Fietsen in de bergen brengt je soms op plekken ver uit de bewoonde wereld. Neem in ieder geval reparatiemiddelen, zoals een bandenplakset mee voor als je met pech komt te staan. Zorg ook voor beschermende fietskleding. Een helm is uiteraard een must, maar ook handschoenen en een fietsbroek met een zeemleren kruis. Smeer je ook goed in met een zonnebrand met hoge factor. En zorg voor voldoende water en graanrepen voor de nodige energie. 

Vlak voor je gaat
Het is belangrijk dat je vlak voor je vakantie je mountainbike laat nakijken. Een extra onderhoudsbeurt kan helemaal geen kwaad. Voor het vervoeren van je mountainbike bestaan speciale mtb-fietsendragers. Je hebt hierbij de keuze uit een dakdrager of fietsendrager voor op de trekhaak.

Bij terugkomst
Kom je terug van een dagje fietsen? Dan kun je wel wat ontspanning gebruiken. Dit kan natuurlijk op een terras in gezellig Frans dorpje, maar ook in de tuin bij je vakantiehuis. Hier heb je ook de mogelijkheid om je fiets te schoon te maken. Maak je mountainbike met regelmaat schoon, omdat onder andere modder en zand er voor zorgen dat onderdelen van je fiets kunnen worden aangetast. Ga je voor een rustdag? Dan zijn er ook ontspanningsmogelijkheden op het park. Verwen je spieren in de sauna of een massage  in het wellnesscentrum op het vakantiepark. Waar wacht je dus nog op? Reserveer een vakantiehuis en dan kan de ‘warming-up’ alvast beginnen.