Stedendriehoek

Verkeersregelaars welkom bij Avondvierdaagse

APELDOORN – Het Apeldoorns Wandel Comité verzorgt dit jaar voor de 64e keer de Avondvierdaagse. Vanuit Sportpark Orderbos, bij SV Orderbos afdeling voetbal, starten van maandag 17 tot en met donderdag 20 juni elke avond tussen 18.10 en 19.00 uur de wandelaars op de routes van 5 of 10 kilometer.

Op donderdag 20 juni is er een feestelijke intocht onder begeleiding van diverse muziekkorpsen vanaf de Joost van de Vondellaan. De intocht start om 19.45 uur en gaat via de Waltersingel, John. F. Kennedylaan, Henri Dunantlaan en Asselsestraat naar Sportpark Orderbos. Toeschouwers kunnen het best terecht op de Asselsestraat.

Joop Achterkamp, de nestor van en drijvende kracht achter de Apeldoornse vierdaagse, hoopt wederom op een grote deelname. “We zijn heel blij met straks tenminste 2.500 inschrijvingen. Dat aantal heb je nodig om als organisatie tenminste quitte te spelen.” Achterkamp en de zijnen hebben positieve gesprekken gevoerd met de lokale basisscholen voor deelname, maar weten ook dat de Avondvierdaagse in Ugchelen – deze week – een geduchte concurrent is voor het evenement in Apeldoorn.

Het inschrijfgeld bedraagt voor alle leeftijden 5 euro. Achterkamp: “Onze sponsoren Jumbo van de Bunt en Jumbo Wiegmans zorgen voor een versnapering onderweg. Na afloop kunt u bij de ijscowagen van Brouwer een lekker ijsje kopen. Via de actie Nederland Schoon zorgen wij voor een schone Avondvierdaagse; iedere deelnemer krijgt een zakje mee om afval in te doen en na afloop in te leveren.”

Vrijwilligers die een helpende hand willen bieden tijdens de Avondvierdaagse, zijn meer dan welkom. “Wij zijn op zoek naar extra coördinatoren voor de rustpunten op de route en vooral veel verkeersregelaars; alleen al op de slotavond hebben we er 35 tot 40 nodig.”

Voorinschrijven voor de vierdaagse is mogelijk via de website www.awc-avond4daagse.nl of uiterlijk woensdag 5 juni van 19.00 tot 21.00 uur in het clubgebouw van SV Orderbos. Na-inschrijving is mogelijk op maandag 17 juni van 16.00 tot 18.30 uur op dezelfde locatie. Het inschrijfgeld wordt dan verhoogd met 1,50 euro.  

Voor meer informatie: Joop Achterkamp (telefoon 055-3660942), e-mail info@awc-avond4daagse.nl, website www.awc-avond4daagse.nl en facebookpagina www.facebook.com/avond4daagseorderbos