Stedendriehoek

Verenigingen laten zich zien op Eglantier

APELDOORN – Op zoek naar een nieuwe sport? Of eindelijk tijd voor een leuke hobby? Zaterdag 21 september van 10.00 tot 16.00 uur kan men inspiratie opdoen voor een nieuwe activiteit, want dan presenteren diverse sportverenigingen of clubs zich op winkelcentrum de Eglantier. Enkelen geven een demonstratie en andere verenigingen geven bij hun kraam informatie over hun activiteit.

Van 20 tot en met 29 september is het Nationale Sportweek en met die gedachte heeft de evenementencommissie van de Eglantier deze verenigingendag georganiseerd. Het gaat hierbij niet alleen om sportverenigingen, maar ook andersoortige clubs. “Het is leuk om te zien dat zeer uiteenlopende verenigingen zich aangemeld hebben”, meldt organisator Teus Baten van Welcom bij Bosselaar. “Van volleybal, honkbal en watergym tot bridge, paardrijden, duiken en zelfs paaldansen. Ook een ontspanningsvereniging heeft zich aangemeld.” 

Winkelcentrum De Eglantier is betrokken met de bewoners van wijk De Maten en wil met deze dag de verenigingen uit de buurt faciliteren zichzelf te presenteren en nieuwe leden te werven. Hoewel het tegenwoordig lastig is om vrijwilligers te vinden, is het toch zeventien verenigingen gelukt aanwezig te zijn op deze dag. Muziekvereniging DAP sluit de dag af met een fanfare.

Er zijn nog enkele plekken over, dus als een club of vereniging zich nog wil aanmelden, dan kan dat nog door een mail te sturen naar: verkoop@welcombijbosselaar.nl.