Stedendriehoek

Verbetering veiligheid

APELDOORN – Bikescout werd vorige week met trots gedemonstreerd en in gebruik genomen in het bijzijn van wethouder Wim Willems van de gemeente Apeldoorn.

Het innovatieve systeem van bouwbedrijf Heijmans verbetert de verkeersveiligheid voor fietsers en automobilisten bij de in- en uitrit van Centraal Beheer aan de Laan van Malkenschoten. Centraal Beheer en de gemeente Apeldoorn hebben gezamenlijk het initiatief genomen om Bikescout aan te leggen. Het systeem waarschuwt automobilisten met ledlicht in het wegdek voor naderende fietsers.

Albert Spijkman, directievoorzitter Centraal Beheer: “Bikescout is een geweldige uitvinding. Bij ons op de Campus, bij de in- en uitrit aan de Laan van Malkenschoten, is de verkeerssituatie behoorlijk druk en vrij onoverzichtelijk. Veel fietsers, automobilisten en voetgangers maken daar gebruik van. Bestuurders geven aan soms het gevoel te hebben dat je ogen in je achterhoofd moet hebben. Daarom nemen Centraal Beheer en de gemeente nu een tweetal maatregelen op die locatie. We installeren Bikescout aan weerszijden van het fietspad bij de in- en uitrit. Tegelijkertijd passen we ons eigen fietspad aan richting de fietsenstalling. Zo wordt het hele kruispunt veiliger.”