Stedendriehoek

Veluws College Walterbosch valt in de prijzen bij Nederlands filmfestival

LELYSTAD/APELDOORN – Op maandag 30 september heeft het Veluws College Walterbosch, onder leiding van docenten Kunst Lukas Evers, Sasha ter Mors en Rutger Kupers, met negen films meegedaan aan de 15e editie van het Nationaal Filmfestival voor Scholieren (NFFS) dat plaats vond in Lelystad.

Na een lange en inspirerende festival dag was ’s avonds de feestelijke uitreiking van diverse categorieën en het Veluws College Walterbosch sleepte maar liefst twee prijzen in de wacht.

De ingezonden film “XANNY” van Ilse van der Kroft, Roos Veeneman, Nadja Koenders, Finn Tanis en Miranda Kempenaar was het beste in de categorie “Muziek Videoclip” en gaan dus in december naar het internationale filmfestival in Griekenland. Het filmpje is hier te bekijken.

De film “Overmacht” van Maaike van Ark, Eline van Laar, Lotte Siemerink, Twan van de Vooren, Jop Marijnissen en Wouter Deen was één na beste in de categorie “Fictie Middenbouw”.
Het filmpje is hier te bekijken.

Kunst docent Lukas Evers: “Het is geweldig dat deze groep leerlingen na zoveel jaren films te hebben gemaakt deze erkenning voor hun fantastische film hebben gekregen.”