Stedendriehoek

Veel keuze voor internet, tv en bellen in Stedendriehoek

De steden Apeldoorn, Zutphen, Deventer en de tussenliggende gemeenten werken samen in Stedendriehoek. Op sommige plekken in Stedendriehoek ligt een modern glasvezelnetwerk, terwijl dat op andere plekken helaas niet het geval is. Gelukkig valt er voor alle inwoners van Stedendriehoek genoeg te kiezen als het om internet, tv en bellen gaat. Ook als je tevreden bent over je huidige provider, kan het geen kwaad om het aanbod eens te vergelijken. In sommige gevallen kun je al snel tot 10 euro per maand besparen.

Inwoners van Deventer hebben het meeste geluk. In het grootste deel van de stad is glasvezelinternet beschikbaar. In Zutphen heeft ongeveer 50% van de inwoners toegang tot internet via glasvezel, terwijl dat in Apeldoorn slechts 25% is. Toch betekent dat niet dat overstappen niet de moeite waard is.

Als het beschikbaar is, ligt de keuze voor glasvezelinternet het meest voor de hand. Dit is het meest moderne netwerk, waardoor het erg betrouwbaar is. Ook worden er de hoogste internetsnelheden gehaald, wat tegenwoordig ook geen overbodige luxe is. Heb je bijvoorbeeld een 4K-televisie en wil je series streamen in de hoogste kwaliteit? Dan heb je een stevige internetverbinding nodig. Heb je af en toe het gevoel dat je huidige abonnement niet voldoet aan je eisen? Vergelijk dan eens het aanbod op jouw adres om te zien wat je kunt krijgen en wat je ervoor zou betalen. Let er wel op dat de beloofde internetsnelheid niet gegarandeerd is, hoewel je er bij kabel- en glasvezelinternet bijna altijd dicht tegenaan zit. Over het algemeen is een abonnement van 50 Mb/s geschikt voor normaal gebruik, maar de kans is groot dat dit in de nabije toekomst niet meer voldoende gaat zijn. Kies je voor glasvezelinternet, dan weet je zeker dat het netwerk nog jaren mee kan groeien met de eisen op snelheidsgebied.

Alle providers in Stedendriehoek bieden tv aan. In de meeste gevallen gebruiken ze daarvoor het platform van KPN, inclusief het zenderaanbod, decoder en overige functies. Je kunt bijvoorbeeld ook gebruikmaken van mogelijkheden om gemiste tv-programma’s terug te kijken. Op een goede vergelijkingssite kun je aangeven welke zenders je absoluut wilt hebben, zodat je altijd naar je favoriete programma’s kunt kijken. Ook kun je er kiezen of je apps wilt voor bijvoorbeeld Netflix of Videoland op de interactieve tv ontvanger.

Een paar jaar geleden was het heel gewoon om voor een alles-in-1 pakket te kiezen. Je had dan niet alleen internet en tv via je provider geregeld, maar kon ook vast bellen. Vaak was dit goedkoper dan mobiel bellen, maar inmiddels is dit veranderd. Bij de meeste mobiele abonnementen kun je nu namelijk onbeperkt bellen, terwijl de kosten voor vaste telefonie via je internetabonnement alleen maar gestegen zijn. Denk daarom eens na of je vaste telefonie echt nog nodig hebt. Voor veel mensen is dit niet het geval, waardoor je makkelijk kunt besparen als je overstapt.