Stedendriehoek

Valentijnsdag komt er weer aan

APELDOORN – Valentijnsdag staat weer voor de deur. De geïmporteerde feestdag vanuit de Verenigde Staten is dit jaar op een vrijdag, maar hoe erg leeft Valentijnsdag in Nederland?

Vorig jaar vierde 30% van de Nederlanders Valentijnsdag. Dat zijn ruim 5 miljoen Nederlanders. Daarvan kocht het grootste deel een cadeau voor zijn of haar geliefde. Een kwart van de Nederlanders kocht gaf haar of zijn geliefde een kaartje. De rest van geliefden koppels besloot om samen ‘gezellig’ uit eten te gaan. Toch vierde 70% van Nederlanders Valentijnsdag ‘lekker’ thuis op de bank.

Elk jaar zijn er weer nieuwe ontwikkelingen voor Valentijnsdag, de Stedendriehoek heeft de verschillende mogelijkheden voor u op een rijtje gezet:

  • ‘Lekker’ ontbijten: verschillende winkels in Apeldoorn bieden een speciaal ‘Valentijns ontbijt’ aan.
  • Gezellig uit eten: verschillende restaurants in Apeldoorn hebben speciaal voor Valentijnsdag een dinér samen gesteld. Tevens bieden verschillende opvangen de mogelijkheid om u kind gratis naar de kinderopvang te brengen tussen 18:00 uur en 21:00 uur.
  • Naar de bioscoop: In Apeldoorn zijn er verschillende films te zien helemaal gericht op de liefde.
  • Naar het theater: Op verschillende plekken in Apeldoorn worden er theaterstukken opgevoerd.
  • Een overnachting: Als u echt wil uitpakken dan bieden verschillende hotels een ‘speciale Valentijns overnachting’ aan.
  • Lekker ontspannen bij de welness: verschillende welnesscentra bieden een behandeling om optimaal te kunnen ontspannen en energie bij te tanken.