Stedendriehoek

Vaasjes voor kleine ondernemers in Apeldoornse Marktstraat

APELDOORN – Lijsttrekker voor het Europees Parlement Malik Azmani van de VVD en de Gelderse kandidaat Sjoerd Bakker (nummer 12 op de lijst) waren vanmiddag in Apeldoorn om de ondernemers van de Marktstraat (en hoek Marktplein) in het zonnetje te zetten. Deze fantastische ondernemers zorgen ervoor dat het straatje, dat een opknapbeurt krijgt, steeds meer gaat bruisen.

Malik Azmani en Sjoerd Bakker staken vandaag de handen uit de mouwen. Bij ijszaak Talamini hielp Malik met ijs maken en ijsjes scheppen. Daarna ging hij aan de slag bij Boekhandel Nawijn en Polak. Sjoerd Bakker hielp in de bediening bij Lunchroom en wijnbar Rembrandt en daarna bij winkel Waar. De ondernemers ontvingen na afloop van Malik en Sjoerd een speciaal Delftsblauw vaasje, dat symbool staat voor Nederland.

Doen
Onder het mom van ‘Malik maakt meters’ toert de lijsttrekker van de VVD bij de Europese verkiezingen de komende weken door heel Nederland. Daar zet hij mensen die zich voor elkaar of voor de maatschappij inzetten, in het zonnetje. “De mensen waarmee we samen het vaasje vasthouden, verdienen waardering. Dit zijn de mensen die je niet elke dag op televisie hoort. Omdat ze niet schreeuwen, maar doen.”

Beschermen
Azmani vindt dat Nederlanders veel hebben opgebouwd maar dat er ook grote uitdagingen zijn: “Terroristische dreigingen. Klimaatverandering. Brexit. Maar ook de migratiestromen. Die kunnen we niet alleen aan. Dit vereist een slimme Europese samenwerking, zoals bijvoorbeeld het beschermen van de Europese buitengrenzen.”