Stedendriehoek

Urban Meets Sports op het Marktplein

TWELLO – Op zaterdag 5 mei vindt de 1e editie van het evenement ‘Urban Meets Sports’ plaats op het Marktplein. Het evenement is bedoeld voor zowel de jeugd in een leeftijd van 6 t/m 15 jaar als de oudere jeugd van 16+. De gemeente Voorst heeft de primeur om de eerste gemeente te zijn in de provincie Gelderland die meedoet aan de Nationale Straatvoetbaldag.

“Als we kijken naar alle speelsteden dit jaar, zijn we zelfs de enige uit Oost-Nederland. We hanteren daarom op het evenement een open karakter, ook de jeugd uit de omliggende gemeentes zijn van harte welkom in Twello. Voor de eerste, tweede en derde plaats zijn er leuke prijzen te winnen. Daarnaast plaatsen zij zich automatisch voor de finaledag van het Nationale Straatvoetbal in Amsterdam.” 

Organisatie
Stichting Koepel heeft voor het straatvoetbal een samenwerking weten te realiseren met Stichting Straatvoetbalbond Nederland (SVBN). Organisator van het evenement, Gert-Jan de Croon, is erg tevreden met de SVBN als partner voor het Nationale Straatvoetbaltoernooi. “Je kunt zien dat ze al jaren ervaring hebben met het organiseren van de Nationale Straatvoetbaldag, wat jaarlijks vooral plaatsvindt in de randstad en daar erg populair is. Des te leuker is het om dit in de gemeente Voorst van de grond te krijgen voor de jeugd.” 

Naast het straatvoetbaltoernooi is het ook gelukt om een uitdagend Urban sportprogramma voor de jeugd te creëren. Zo is er voor ieder wat te beleven deze dag op het marktplein. Met de overige Urban sportactiviteiten waaraan bezoekers op 5 mei kunnen deelnemen, speelt Stichting Koepel in op populaire trendsporten bij de jeugd en de bewegingscultuur van nu. “Biketrial, 3×3 basketbal, KanJam maar ook freerunning zijn vernieuwende sporten die we hopelijk ook op korte termijn kunnen introduceren in het bewegingsonderwijs binnen de gemeente Voorst”, aldus Gert-Jan de Croon.

Inschrijven
Inschrijven voor het straatvoetbaltoernooi kan nu via: www.svbn.nl/aanmelden

Er geldt een minimaal aantal van 5 spelers per team. De deelnemers van het toernooi kunnen zich inschrijven in vier leeftijdscategorieën. Inschrijven kan tot dinsdag 1 Mei. Inschrijven voor de verschillende Urban sportclinics kan via: www.voorstactief.nl 

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Koepel sport, welzijn en cultuur met samenwerkende partners; Younger at Heart, buurtsportcoaches SV Voorwaarts, SV Twello basketbal, Nijha B.V., Hamersma verhuur, Stichting Straatvoetbalbond Nederland en de gemeente Voorst.