Stedendriehoek

Unieke expositie in theehuis

APELDOORN – In de maand mei fleuren de vrolijke, speelse schilderijen van Liesbeth Heg-Sanders het nieuwe theehuis Westenenkerpark op. Op zondagmiddag 7 mei is zij bovendien zelf aanwezig om te vertellen over haar werk.

Het theehuis Westenenkerpark is een fantastische nieuwe plek in Apeldoorn-Zuidwest. Het is een heerlijke, lichte ruimte waar je een drankje drinkt met prachtig uitzicht op het park, en waar dagelijks activiteiten plaatsvinden als tekenles, een breicafé en waar gezongen wordt in koren. Er zijn schooltuintjes aangelegd en dagelijks worden schoolontbijtjes gesmeerd voor de Rietendakschool. Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt vinden hier een werkplek en er komt voor hen ook een fietsenwerkplaats bij. Het gonst van meer mooie plannen, terwijl een officiële feestelijke opening zelfs nog moet plaatsvinden.

Kleurrijke taferelen met een verhaal.

Liesbeth (1956, autodidact) werkt intuïtief en schildert met diverse technieken in olie- of acrylverf. Daarbij toont ze haar werk regelmatig in exposities, en op verzoek vervaardigt ze vrolijke, goed gelijkende portretten en abstract/figuratief werk. Haar werken zijn er te zien tot en met 26 mei, en laten zich omschrijven als licht en speels. Liesbeth Heg-Sanders volgde diverse opleidingen en al jaren neemt ze deel aan wekelijkse schildersessies bij diverse kunstenaars. “Sinds ik me kan heugen ben ik op de één of andere manier creatief; en net zo lang al schrijf en schilder ik. Zo communiceer ik met mezelf en die ander. Het verhaal dat hierdoor ontstaat, is ook wat het compleet maakt. Een portret maar ook een abstract werk beschrijft op verzoek van de opdrachtgever vaak een geluksmoment en kan zo tot een prachtige herinnering worden aan een mooi moment uit diens leven.”

Vrijwilliger creatieve begeleiding

Liesbeth omschrijft zichzelf in de eerste plaats als levenskunstenaar en het liefst is ze actief met mensen die zich op het creatieve pad willen begeven. Op verzoek wijst ze jonge mensen, maar ook ouderen, de weg in dit proces. Ze helpt hen vrijwillig om zo puur mogelijk vanuit zichzelf te leren schilderen. Dit leidt vaak tot mooie resultaten, waaruit veel blijdschap wordt ervaren. Ofschoon Liesbeth de vereiste technieken beheerst, staan die hier niet voorop, maar kiest zij bewust voor ‘spelen met kleur en vorm’ als uitgangspunt. Dit vanwege de bijzondere waarde van het creatieve proces dat hiermee gepaard gaat.

Op zondag 7 mei van 11.00 tot 16.00 uur is Liesbeth Heg-Sanders zelf aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden. En er staat een kopje koffie of thee klaar aan de Zilverweg 32 in Apeldoorn. Belangstellenden die op deze dag verhinderd zijn, kunnen ook bellen naar 06-20086969.