Stedendriehoek

Uitgeverij Stedendriehoek speelt eerste poulewedstrijden tijdens Blacklight Toernooi

Volleyballen met blacklight: dat is moeilijk dan je denkt. Toch heeft Uitgeverij Stedendriehoek een team samengesteld en doet zij mee aan het Blacklight Toernooi, dat dit jaar voor de tweede keer wordt georganiseerd door Accres Sportstimulering. Na een keer te hebben geoefend bij volleybalvereniging Alterno, gaan wij de strijd met volle moed aan.

Het is donderdagavond 18.00 uur. We moeten ons melden. Vandaag zijn de eerste poulewedstrijden. Omdat wij slechts één ervaren volleyballer in het team hebben, maar wel meerdere sportliefhebbers, zijn we ingedeeld in een klasse voor spelers met minder ervaring; we doen het tenslotte voor de lol. Winnen is leuk, maar voor ons niet het belangrijkst.

Het is nog rustig in Sporthal de Mheen. Een aantal deelnemers hebben zich al gemeld; de rest druppelt langzaamaan binnen. Ons team bestaat uit (oud-volleyballer) Jolanda, Sacha, John, Frank, Jacqueline, Suzanne, Marie-Claire en ik, Mandy. Vorige week had Jolanda geregeld dat we bij haar oude volleybalclub Alterno mochten trainen. Erg leuk en we deden het best oké voor een stelletje amateurs.

Net voor aanvang van het toernooi gaan de sportzalen open en om 19.00 uur is het zover: de eerste ronde. Verschillende shirts lichten (door het blacklight) op in de donkere sportzaal. Een aantal teams hebben zich flink uitgesloofd en zelf t-shirts gemaakt. Eén team blonk uit met roze en gele tutu’s. Wij hebben ‘fluorescerende’ Stedendriehoek t-shirts, polsbandjes, haarlak en lippenstift, maar eenmaal in de zaal bleek dit niet zo goed zichtbaar te zijn. Ach ja, volgende week proberen we gewoon wat anders!

Tien voor half acht speelden wij de eerste poulewedstrijd. We moesten niet alleen wennen aan de duisternis, ook de fluorescerende bal was niet altijd even goed te zien. We verloren, maar hé, het is pas de eerste ronde. Totaal speelden we vier matches. Hoewel het verschil niet heel groot was, wonnen we er één.

Naast de reguliere poulewedstrijden kon je ook een bon winnen om met twee keer tien mensen te gaan lasergamen bij Zero55. Hiervoor moest je met een volleybal in een van de vijf vuilnisbakken gooien. We behaalden hierbij 50 punten, net te weinig om op een eerste plaats te eindigen.

Tijdens de wedstrijden hing er een goede ambiance in de sportzaal. Iedereen deed fanatiek maar sportief mee. Omdat het geen officieel volleybaltoernooi is, gaat iedereen door naar de finalewedstrijden van volgende week donderdag. Daarvan kun je volgende week weer een verslag verwachten!