Stedendriehoek

Uitgaan van mogelijkheden in plaats van beperkingen

APELDOORN – Begin 2019 is het zover! Dan nemen de bewoners van Het Staatsliedenhuis hun intrek in een prachtig nieuw pand aan de Ruys de Beerenbrouckstraat 2. Iedere bewoner heeft een eigen studio met zit-/slaapkamer en badkamer. De bewoners hebben allemaal een vorm van geheugenverlies en krijgen in Het Staatsliedenhuis 24 uur per dag zorg én aandacht binnen een huiselijke omgeving.

Het Staatsliedenhuis is inmiddels de derde woonzorglocatie van Dagelijks Leven in Apeldoorn. Kristel Slijkhuis: “Ik ben er supertrots op dat ik de locatiemanager mag zijn van Het Staatsliedenhuis. Hier kan ik namelijk écht iets voor de mensen betekenen en tijd en aandacht aan ze geven. Wat ik mooi vind aan de visie van Dagelijks Leven, is dat we uitgaan van de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Het welzijn van onze bewoners staat voorop, de eigenwaarde en het zelfrespect spelen daarbij een belangrijke rol. Zo werken we met een team van uiteenlopende functies, waaronder een activiteitenbegeleider, die samen zorgen voor een zinvolle dagbesteding. Iedere dag worden de maaltijden vers bereid door onze kok. Bewoners worden gestimuleerd om deel te nemen aan alle activiteiten die bij het normale leven horen, zoals koken, afwassen, was vouwen, net als thuis. Maar niets moet, alles mag.”

 

Het Staatsliedenhuis ligt midden in de wijk. Kristel Slijkhuis: “Daarvoor is bewust gekozen. Op deze wijze hopen we echt onderdeel van de wijk te worden, ook door verbinding te zoeken in gezamenlijke activiteiten. Zo zullen we met bewoners boodschappen gaan doen bij de lokale middenstand en kunnen de bewoners gebruikmaken van de lokale eerstelijnsvoorzieningen, zoals huisarts, tandarts en fysiotherapeuten.”

Dagelijks Leven is toegankelijk voor mensen met geheugenverlies en een zorgprofiel VV05 tot en met VV08. Ook voor mensen met alleen een AOW. Er zijn nog enkele studio’s beschikbaar. Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende rondleiding? Dan staat Kristel Slijkhuis u graag te woord. Bel 06-13855329 of mail naar k.slijkhuis@dagelijksleven.nl. Op dagelijks-leven.nl vindt u meer informatie over Dagelijks Leven en Het Staatsliedenhuis.