Stedendriehoek

‘Twee volwaardige feesten op één prachtige locatie’

APELDOORN – Het Stadsfeest, een evenement voor iedere 25-plusser die woont of werkt in Apeldoorn of hier gewoon graag komt, is terug. Het hippe feest vindt plaats in Theater Orpheus, zaterdag 25 mei van 21.00 tot 03.00 uur.

De dresscode is feestelijk. De hele avond kunnen de bezoekers kiezen uit twee zalen. In de ene zaal horen ze uitsluitend bekende nummers voorbij komen: van de swingende dance-classics uit de jaren 70 tot de lekkerste hits uit de jaren ‘90. In de andere zaal wanen ze zich in een trendy mondaine nachtclub met de nieuwste Ibiza-houseklanken.

Een (inter)nationale line-up van dj’s treedt in Orpheus op: Yves Eaux uit Apeldoorn zelf maar ook de Brit Paul Hutchinson Oekraïner Larsun Hesh en voormalig TMF-presentator Jeroen Post. Kaarten à €25- zijn verkrijgbaar via www.hetstadsfeest.nl

DJ Yves Eaux – een pseudoniem van Yvo van Koppenhagen – is er als medeorganisator trots op dat het feest plaatsvindt in Theater Orpheus: “Dat is toch de locatie met de meeste allure in Apeldoorn. De schouwburg past als decor ook goed bij onze doelgroep de 25plussers. Voor deze doelgroep was er in de stad nog niet heel veel te beleven. Wij als organisatie bieden hen een compleet feestelijk avondje uit aan.”

Het Stadsfeest splitst zich over twee zalen uit. (Inter)nationale topdj’s en bekende Nederlanders draaien hier Ibiza House en Dance Classics & Hits. Na twee uitverkochte edities in De Boschvijver vindt het populaire evenement nu dus plaats in Orpheus. Vanaf 21.00 uur worden de bezoekers getrakteerd op een exclusief knalfeest. De foyer wordt hierbij ingericht tot een stijlvolle chill-out ruimte. Yves: “In de Dance Classics & Hits Zaal kun je muzikaal gezien alles verwachten. Zolang het dansbaar is en bekend. Van discohits tot jaren ’90 dance. Uiteraard zullen de deejays hedendaagse hits niet vergeten. Om dit in goede banen te leiden komen niemand minder dan Jeroen Nieuwenhuize (bekend van de Top 40 op Radio 538) en Jeroen Post (TMF) draaien. Deze twee bekende Nederlanders weten als geen ander een goed feest te bouwen.”

De Britse DJ Paul Hutchinson komt speciaal vanuit Ibiza naar Nederland gevlogen voor zijn Apeldoornse debuut. Paul woont de ene helft van het jaar in Essex en de overige zes maanden op Ibiza. Hij is de man achter de goedbezochte Mi Casa Es Tu Casa feesten. Uiteraard mag ook een Apeldoornse artiest in deze zaal niet ontbreken. DJ Marco zal net als de twee voorgaande edities de boel weer flink op zijn kop zetten.

In de Ibiza House Zaal waan je jezelf op het grootste party-eiland van de wereld. Het muzikale tempo zal steeds verder worden opgevoerd tot het tot een absoluut kookpunt bereikt. Daar hoort natuurlijk de lokale held DJ Yves Eaux zelf bij. Met maar liefst meer dan 300 uitgebrachte platen wordt hij internationaal gewaardeerd en draait hij met regelmaat in binnen- en buitenland. Niet voor niets heeft de iconische club Cafe Del Mar Ibiza hem als enige Nederlandse artiest ingelijfd. “Wij dj’s doen aan storytelling; de line-up in beide zalen is zo gekozen dat de opgebouwde energie in elke ruimte niet verloren gaat. Wij zien elkaar onderling ook niet als concurrenten; sport is een competitie maar dj’s delen hun passie.

Yves Eaux bevindt zich in goed gezelschap want de Rotterdamse DJ Lucien Foort komt naar Het Stadsfeest. Lucien is een zwaargewicht en staat bekend om zijn legendarische optredens. De avond zal worden geopend door Arnhemmer Jeremy Juno bekend van Flow en het Free Your Mind Festival. Ook in de Ibiza House Zaal staat een bekende radioman. Jochem Hamerling is de DJ van The Boom Room op SLAM en uit Kiev komt de nummer 1 DJ/producer Larsun Hesh speciaal naar Apeldoorn om Het Stadsfeest af te sluiten. Yves: “Hij zorgt gegarandeerd voor een onvergetelijke climax. Uiteindelijk combineren we hier twee volwaardige feesten op één prachtige locatie. We hebben bovendien de ambitie uitgesproken om hier een jaarlijks terugkerend spektakel van te maken.”

Het Stadsfeest op zaterdag 25 mei in Schouwburg Orpheus duurt van 21.00 tot 03.00 uur. De dresscode is feestelijk en kaarten kosten €25- en zijn te bestellen via www.hetstadsfeest.nl . Lezers van Nieuwsblad Stedendriehoek maken kans op vrijkaarten door uiterlijk donderdag 23 mei een mail te sturen naar: redactie@stedendriehoek.nl