Stedendriehoek

Trendy schooltassen in 2019 – Welke zijn geschikt voor jou?

Het schooljaar van 2018/2019 is nog niet eens helemaal afgelopen, maar toch zullen veel scholieren denken aan nieuwe schooltassen. Kinderen die voor het eerst naar de middelbare school zullen gaan hebben sowieso een tas nodig, maar andere studenten willen mogelijk ook een nieuwe schooltas aanschaffen. Hieronder vind je een paar schooltassen dames, hoewel ze tevens geschikt zijn voor mannen.

Cowboysbag Brecon
Een beeldschone schooltas is de Brecon van Cowboysbag, wat opgericht is in ons thuisland. Deze tas van Nederlandse bodem is ontworpen in hoogwaardig leer en is in twee uitvoeringen te koop, te weten black en tobacco. Deze rugzak is geschikt om te gebruiken als schooltas doordat er een vak in zit voor een laptop van 15 inch, wat tegenwoordig eigenlijk noodzakelijk is. Bovendien zit er nog meer opbergruimte in de Brecon. Er zitten onder meer nog twee steekvakken en een ritsvak in de rugzak, die zijn verdeeld over twee vakken. Deze twee compartimenten worden beide afgesloten door een rits. De schouderbanden van de Brecon kun je overigens verstellen in lengte.

Herschel Heritage
De Heritage van Herschel is een prachtige rugzak die zonder twijfel valt te gebruiken als schooltas. Er zit namelijk net als in de Brecon een laptopvak, hierin kun je een notebook van 15 inch in meenemen. De Heritage is door het Canadese merk in vier uitvoeringen ontworpen, namelijk grey/tan, navy/tan, offset cub/black/white en deep teal/tan. Zoals we gewend zijn van Herschel is het geproduceerd van polyester met een klassieke uitstraling. De Heritage heeft twee vakken die beide met een rits worden afgesloten. In een van de twee compartimenten past de laptop, maar je kunt natuurlijk nog meer spullen kwijt in de rugzak van Herschel.

RAINS Backpack
Naast Cowboysbag en Herschel heeft RAINS ook uitstekende schooltassen geproduceerd, zoals de zogenoemde Backpack. Het heeft een simpel en minimalistisch ontwerp, maar is zeer handig. Het is namelijk waterbestendig, wat in Nederland natuurlijk heel handig is. Het materiaal wat ze gebruiken is dus waterbestendig, waardoor jouw spullen niet nat zullen worden als het regent. De RAINS rugzak is in twee varianten uitgebracht, namelijk in het blauw en geel. Beide hebben een matte look. In deze schooltas zit onder meer ruimte voor een laptop van 15 inch, net als bij de Cowboysbag Brecon en de Herschel Heritage. Let overigens wel op, want de Backpack is niet volledig waterdicht. Het is zonder meer waterproof, maar bij extreme omstandigheden komt er mogelijk alsnog wat water door het materiaal.