Stedendriehoek

Topvolleybal komt naar je toe deze zomer

APELDOORN – Van zondag 15 tot en met zondag 22 juli worden, voor het eerst in de historie, maar liefst drie internationale topvolleybaltoernooien gespeeld in acht Nederlandse steden en één Belgische. Nederland kan ruim een week lang genieten van het DELA EK Beachvolleybal, het WK Zitvolleybal en het EK U20 mannen.

In de vier steden van het DELA EK Beachvolleybal, Den Haag, Utrecht, Apeldoorn en Rotterdam, onthulde de organisatie onlangs een grote aftelklok. Op 1 juni vindt de loting voor het DELA EK Beachvolleybal plaats in het Rabobank hoofdkantoor in Utrecht. Daarna worden de teams ingedeeld per speelstad en wordt de poule-indeling bekendgemaakt. Minimaal 4 Nederlandse teams per gender mogen meedoen aan het DELA EK Beachvolleybal, in iedere speelstad 1 mannen- en 1 vrouwenteam.
Toernooidirecteur Reinder Nummerdor kijkt uit naar de drie internationale toptoernooien: “Dit wordt een feest voor het volleybal en voor de fans. Het EK Beachvolleybal wordt weer een prachtig evenement. We gaan het WK van 2015 nog eens dunnetjes overdoen. Destijds stond ik zelf nog in de finale. Dat zal ik nooit vergeten om meerdere redenen. Dit keer organiseren we naast het EK Beachvolleybal ook een Wereldkampioenschap Zitvolleybal, gespeeld in verschillende theaters in het land. Dat wordt ook echt gaaf om naar te kijken. En dan kan je daarnaast nog genieten van de sterren van de toekomst op het EK onder 20 zaalvolleybal.”