Stedendriehoek

#TIV is het nieuwe werkwoord in Apeldoorn

APELDOORN – Apeldoorn is een feest rijker. Op vrijdag 14 december om 19.00 uur is de aftrap van de eerste #TIV bij stationscafé Statie. De plek is niet zomaar gekozen: “Welke locatie is nou meer geschikt om ons eerste feest te vieren, dan op het Apeldoornse station van vertrek?”, aldus bestuurslid Marie-Claire van den Akker.

Werkwoord
Ik tiv, jij tivt, wij tivven. Het is een beetje een gek woord. Maar als je een beetje op gang bent, kun je het overal voor gebruiken. Als werkwoord, maar ook als vervanger voor tof, geweldig en grappig. #TIV staat voor een tof feest, in gezelschap van je (nieuwe) vrienden. Voor een avondje flink stappen, maar niet elke keer in dezelfde kroeg. TIV biedt een goed verzorgde avond, met daarbij behorende kwaliteitsdrankjes en hapjes. Het is ontmoeten en feesten bij TIV. Het feest gaat gepaard met muziek waarbij de gasten zich na het kletsen langzaamaan naar de dansvloer begeven. Marie-Claire: “Het belangrijkste is dat iedereen welkom is op #TIV. We beginnen om 19.00 uur, zodat je alles uit de avond kunt halen en eventueel ook nog wat aan je zaterdag hebt.”

Tisvrijdag
TIV, wat staat voor Tisvrijdag, bestaat uit een vijftal ondernemende vrienden, die het organiseren van goede feesten in Apeldoorn in de vingers hebben. Renée Krijgsman, Niels Verhoek, Robin van der Spek, Marie-Claire van den Akker en Kim Steenbergen richtten eerder dit jaar de stichting op. Met als voornaamste doel elke tweede vrijdag van de maand een feest voor Apeldoorn te organiseren. De stichting heeft geen commercieel belang. “We willen gewoon een leuk feest in Apeldoorn, voor en door toffe mensen.”

Première in Statie
De eerste #TIV vindt op vrijdag 14 december plaats in stationsrestauratie Statie. “Het is een knipoog naar de première van het feest. Dit is ons vertrekpunt, net als vele Apeldoorners”, aldus Marie- Claire. “En we hebben in Statie-bedrijfsleider Bob van der Klij een heel enthousiaste partner gevonden voor ons eerste feest. Hij gaat flink uitpakken en heeft onmiddellijk Tim van Stein Callenfels als dj geboekt. Dat wordt dus knallen op 80’s en 90’s beats!”

De volgende #TIV in januari 2019 staat ook al in de steigers. “Maar daar kunnen we nog niets over zeggen. Maar dat het TIV wordt, dat is zeker!”

#TIV: Voor €5,- ben je binnen en krijg je ook nog een welkomstdrankje. Tickets zijn verkrijgbaar via Eventbrite en de Facebookpagina @tisvrijdag.