Stedendriehoek

Tips tegen klachten overgang

APELDOORN/ZUTPHEN – Tijdens de overgang (of menopauze) wordt een vrouw onvruchtbaar. In deze periode, die enkele jaren duurt, zoeken uw hormonen een nieuw evenwicht. U kunt van de overgang klachten krijgen die uw dagelijks leven verstoren. Om u te helpen in deze soms lastige periode, belegt Gelre Apeldoorn maandag 7 oktober een speciale informatieavond. Aanmelden voor deze avond is noodzakelijk via: www.gelreziekenhuizen.nl/vertel-me-gelre-overgang-apeldoorn

Maar wat is de overgang (menopauze) ook weer precies? Verpleegkundige Astrid Ritman legt uit: “Tijdens de overgang verandert er veel in het vrouwelijk lichaam. Zo neemt de aanmaak van de geslachtshormonen oestrogeen en progesteron af, waardoor uw menstruatie gaat stoppen. Ook kunt u klachten krijgen. Denk aan: opvliegers, slecht slapen, stemmingswisselingen en overgewicht. Tijdens de Vertel me Gelre-bijeenkomst vertel ik meer over allerlei overgangsklachten en geef ik ook tips om deze klachten te verminderen.”

Over de behandeling van overgangsklachten komt vervolgens gynaecoloog Maaike Traas aan het woord: “Veel vrouwen hebben last van de overgang. Een deel van hen ervaart heftige overgangsklachten. Ik vertel deze avond over de behandelmogelijkheden als u ernstige overgangsklachten heeft. Ik geef aan wat de voordelen zijn en ook wat de risico’s inhouden. Zo kunt u een goede afweging maken of u wel of geen behandeling wilt.”

De Vertel me Gelre-bijeenkomst over de overgang vindt plaats in het auditorium van Gelre ziekenhuizen Apeldoorn (Albert Schweitzerlaan 31). Vanaf 19.00 uur staat de koffie en thee voor u klaar. De bijeenkomst start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur.