Stedendriehoek

Tips om je huis sfeervoller te maken

Je eigen thuis moet natuurlijk knus en uitnodigend aanvoelen. Dat doe je door je woning leuk aan te kleden, persoonlijke elementen toe te voegen en door gezellige hoekjes te creëren. Vind je het lastig om voor wat extra sfeer in huis te zorgen? Hier vind je een aantal handige tips.

Zorg voor voldoende ruimte

De balans tussen te veel en te weinig ruimte is belangrijk in iedere woning. Zo komt een kleine woonkamer het beste tot zijn recht wanneer je deze niet vult met talloze tierlantijntjes. Houd het simpel en zorg ervoor dat je genoeg beweegruimte tussen je meubels hebt. Is de ruimte in je woning beperkt? Overweeg dan om een goedkope dakkapel of een andere aanbouw te plaatsen. De kosten van een dakkapel zijn beperkt wanneer je voor een prefab exemplaar gaat. Na zo’n verbouwing heb je direct de beschikking over extra ruimte.

Creëer plekken voor ontspanning

Het is belangrijk dat je tot rust komt in je eigen woning. Daarom is het nooit verkeerd om uitnodigende hoekjes te maken waar je het liefste urenlang boeken leest, spelletjes speelt of andere hobby’s uitvoert. Heb je een kleine nis in je woonkamer? Vul deze met boekenkasten en zet er een comfortabele fauteuil neer. Heb je nog ruimte over in je bijkeuken? Zorg dan voor een groot bureau met voldoende opbergruimte voor je knutselspullen of gereedschap.

Zorg voor harmonie en levendigheid

Hoe je kleuren gebruikt, is bepalend voor de uitstraling van je interieur. Kies altijd één leidend kleurenpalet dat de rode draad vormt. Laat dit palet je inspireren bij het uitzoeken van meubels, accessoires en kleuren voor op de muur. Wees vervolgens niet te bang om af te wijken van deze kleuren. Zo zorg je voor een klein beetje levendigheid, waardoor je woning niet te steriel en perfect aanvoelt.

Speel met texturen

Texturen zorgen voor warmte in je woning, wat uiteindelijk weer ontzettend sfeervol aanvoelt. Zorg ervoor dat je verschillende materialen met elkaar combineert. Ga voor metalen stoelpoten, leren zittingen, een houten tafel en wollen dekentjes op de bank. Ook planten zorgen voor een unieke textuur, net als een vloerkleed. Laat je niet te veel leiden door één specifieke woonstijl. Een huis komt namelijk het beste tot leven wanneer je kleuren, stijlen en materialen mixt en matcht. Zolang de kleuren en texturen elkaar complementeren, zit je helemaal goed.