Stedendriehoek

Taalhuis Apeldoorn gecertificeerd

APELDOORN – Taalhuis Apeldoorn in CODA Bibliotheek heeft een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet Taalhuis Apeldoorn aan alle belangrijke kwaliteitsnormen.

Onafhankelijk keurmerk

CBCT toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid. Een belangrijk onderdeel van deze toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid. Met het certificaat heeft Taalhuis Apeldoorn de bevestiging gekregen dat de functies, organisatie en diensten op een juiste manier uitgevoerd worden en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan. Het certificaat is vier jaar geldig.

Enthousiaste reacties

Taalhuis Apeldoorn is erg blij met de uitslag. Kitty Nieuwenburg, coördinator Taalhuis: “Ik ben supertrots op mijn collega’s en onze vrijwilligers die zich allemaal voor 200% inzetten om iedereen die aanklopt bij het Taalhuis verder te helpen. Wat dat betreft vind ik de twee tienen op ons rapport voor ‘mensen’ en ‘producten’ ook dik verdiend! Dank gaat natuurlijk ook uit naar onze partners met wie we samenwerken aan één groot gemeenschappelijk doel: mensen ondersteunen bij het vergroten van hun basisvaardigheden. Op die manier kunnen ze uiteindelijk zelfstandig meekomen in een maatschappij, die steeds meer taal- en digivaardigheden vereist.”

Volgens de auditor van CBCT heeft het Taalhuis Apeldoorn een belangrijk maatschappelijk effect: “Goed is te zien hoe taalvragers de weg weten te vinden en door het bezoek aan het Taalhuis nieuwe stappen zetten in de maatschappij. Zo vertelden deelnemers hoe hun leven volledig veranderd is door de taalondersteuning of de trainingen ‘omgaan met de computer’.”

CODA Taalhuis

Het Taalhuis helpt bij alle basisvaardigheden en is er voor iedereen die beter Nederlands wil leren of moeite heeft met het invullen van een (online) formulier. Ook wie beter wil leren omgaan met een computer, tablet of smartphone is van harte welkom. Om iedereen te kunnen helpen, leidt CODA Taalhuis zelf vrijwilligers op. Kijk voor meer informatie en openingstijden van CODA Taalhuis op: www.coda-apeldoorn.nl/taalhuis.