Stedendriehoek

Stomende kerstmarkt onvergetelijke belevenis voor jong en oud

BEEKBERGEN – Op zaterdag 15 december vindt van 11.00 tot 19.00 uur in Beekbergen weer de sfeervolle kerstmarkt plaats van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij. Op die dag zijn het toch al nostalgisch ingerichte Stoomdepot en het Museumstation omgetoverd tot de gezellige Veluwsche Kerstmarkt.

Het terrein is helemaal in kerstsfeer gebracht met kerstbomen, -verlichting, -versiering en vuurkorven. Te midden van meerdere statige stoomlocomotieven staan verlichte kerstkramen waar allerlei leuke (kerst)artikelen worden aangeboden. Dé ideale gelegenheid om originele en betaalbare kerstcadeautjes te kopen voor onder de kerstboom. 

De bezoeker waant zich terug in vroeger tijden op de Veluwsche Kerstmarkt, al slenterend langs de vele kraampjes en tussen de stoomlocomotieven. De stemmige zang van een koor zorgt voor een passende begeleiding. Voor de kleintjes is een mini-spoorbaan aangelegd, waarop zij mee kunnen rijden met een treintje. In een ouderwetse wagon hebben de Kerstman en zijn hulp-elf hun kantoor ingericht. Daar zullen zij, helemaal in kerststemming, de kleintjes graag ontvangen. Een prachtig foto-momentje. Verderop in het Stoomdepot is een stalletje ingericht met aaibare levende have. De inwendige mens komt trouwens ook niets te kort, want natuurlijk ontbreken de warme chocolademelk, glühwein, oliebollen en wintersoepen niet op de Veluwsche Kerstmarkt.

Sissend en fluitend
Wat de Veluwsche Kerstmarkt pas écht bijzonder en uniek maakt, is dat bezoekers kunnen meereizen in de trein, die wordt getrokken door een heuse stoomlocomotief. Sissend, fluitend en sfeervol verlicht rijdt de versierde stoomtrein met de kerstmarktbezoekers heen en weer tussen de kerstmarkt en station Loenen. Een onvergetelijke belevenis voor jong en oud. De toegangsprijzen voor de Veluwsche Kerstmarkt (inclusief stoomtreinrit) zijn: volwassenen €5,- en kinderen (4 tot en met 11 jaar) €3,-. Kaarten zijn in de voorverkoop online te bestellen via www.stoomtrein.org  en op de dag zelf bij de ingang van de Veluwsche Kerstmarkt.