Stedendriehoek

Steracteurs geven les in Apeldoorn

APELDOORN – In oktober gaat De Nederlandse Acteursschool van start. Een nieuwe, halfjarige opleiding voor gemotiveerde acteurs en actrices met enige acteerervaring. Steractrice Halina Reijn (zie foto) verzorgt de kick-off. Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar voor de opleiding.

De Apeldoornse initiatiefnemer Joji Na is de nieuwe opleiding vanuit zijn theaterschool en productiehuis gestart: “Ik merkte dat er vanuit ambitieuze volwassenen met liefde voor film en theater, naast hun werk en studie, veel vraag was naar een professionele acteeropleiding met prominente docenten.”
Halina, binnenkort weer te zien in haar solovoorstelling La Voix Humaine, geeft de allereerste masterclass aan de eerste lichting. Elke zondag wordt er gedurende zes maanden in blokken in Apeldoorn les gegeven door de top uit de Nederlandse theater- en filmbranche. Naast Halina zijn onder anderen Maria Kraakman (IN BLUE), Eva van der Gucht (Oude Liefde en Hallo Bungalow), Bas Keijzer (De Eetclub, Moordvrouw) en Daniel Boissevain (All Stars, Gooische Vrouwen) op de opleiding te gast. Er wordt gewerkt aan onder meer camera-acteren, teksttoneel en improvisatie. Door het wegvallen van Kemna Training is een gat ontstaan dat De Nederlandse Acteursschool graag opvangt.
Volwassenen kunnen zich aanmelden voor de audities. Deze vinden plaats op zondag 23 september om 13.00 uur in Apeldoorn. Voor meer informatie en aanmeldingen: www.timkoldenhof.nl/denederlandseacteursschool .