Stedendriehoek

Stationsplein op z’n kop

APELDOORN – “Op donderdag 26 april rijdt de trein niet verder dan Apeldoorn”, aldus de organisatie van het Intercity Festival. “Dikke beats klinken op het stationsplein tijdens de Prinsennacht”, zegt Jacco Talen van De Babbel.

”We organiseren dit jaar voor het eerst dit dancefestival en het gaat een superfeest worden. Tussen 20.00 en 01.00 uur komen grote namen langs. Wat denk je van Mental Theo? Hij wist tijdens Serious Request het Marktplein helemaal los te krijgen. Toen wisten we, hem willen we erbij. En dat is gelukt!” Er is een geweldige line-up. “We beginnen om 20.00 uur met A-Matic en aansluitend treden Diaz & Bruno op. Zij weten nu al dat ze met hun Latin style het stationsplein slopen en op z’n kop zetten. Vanaf 22.00 uur is het stampen op de beats van Mental Theo. Om 00.00 uur is het tijd voor Outsiders.”

De toegang tot het festival is gratis, vertelt Jacco. “Tegenwoordig is het heel normaal dat je ergens 10 of 15 euro entree moet betalen. Bij ons niet. Daarmee zijn we een echte gastheer. We hopen dat er veel danceliefhebbers, of liever gezegd mensen die zin hebben in een feestje, komen. We nodigen ook mensen uit Deventer en Zutphen van harte uit. Apeldoorn staat al van oudsher bekend om zijn Prinsennacht en het is ook het meest populair in de Stedendriehoek. Daarom vinden we de locatie ook zo gaaf. Op het stationsplein, makkelijk te bereiken. Dan is het ook logisch het een aansprekende naam te geven. Van het Inter City Festival gaan we een succes maken!” De leeftijdsgrens is 18 jaar en legitimatie is verplicht. Meer informatie is te vinden op Facebook en Instagram onder: intercityfestival