Stedendriehoek

Springconcours dit najaar niet meer internationaal

MARIËNHEEM – De organisatie van CSI Salland heeft besloten om het springconcours dit jaar vorm te geven als nationaal concours. “We willen dit jaar een mooie, nationale springwedstrijd op de kalender zetten. Een landelijk concours met de uitstraling van een CSI, waarbij we kwaliteit boven kwantiteit stellen”, vertelt voorzitter Jeroen Bakker. “CSI Salland heet dit jaar Nationaal Indoor Salland”.

Manege Bartels in Mariënheem blijft van 4 tot en met 7 oktober dus ongewijzigd het decor  voor springsport. Dit jaar toegankelijk voor topruiters, maar tevens voor regioruiters van B tot en met 1.40-meterniveau. “We hebben met het bestuur de balans opgemaakt en zijn tot de conclusie gekomen dat we dit jaar niet in de positie zijn om een internationaal evenement te organiseren. De ongelukkig verlopen editie van 2017 en de nog steeds niet afgewikkelde financiële gevolgen daarvan zijn daar debet aan geweest.” Een herfststorm heeft vorig jaar een grote ravage aangericht op het terrein. Een stallentent, waar zestig deelnemende paarden in stonden, waaide om. Volgens getuigen zaten paarden klem onder de tent en werden sommige dieren tijdelijk vermist. Ook zijn vrachtauto’s, zadels en andere spullen beschadigd geraakt.

“We hebben CSI Salland zes jaar lang in de accommodatie in Mariënheem georganiseerd. Als organisatie wil je in kwalitatief opzicht iets toevoegen aan de wedstrijdagenda. Het is ons de afgelopen jaren gelukt om telkens iets meer te bieden, zoals een extra rankingproef en mooiere aankleding. Hoewel het er aanvankelijk op leek dat een en ander in goede harmonie met de tentenbouwer zou worden opgelost, heeft de discussie met zijn verzekeraar ertoe geleid dat de schade nog altijd niet is afgewikkeld, waardoor we met een groot financieel tekort te kampen hebben. Dan zit een nieuw evenement met een grote prijzenpot er simpelweg niet meer in”, aldus de voorzitter. “Wij denken echter dat we met dit besluit ruiters, vrijwilligers en liefhebbers van paardensport toch een aantrekkelijk evenement kunnen bieden. Het doel blijft een topevenement te organiseren dat mooie sport faciliteert en gezelligheid brengt. Dat achten wij mogelijk op ieder niveau.”

De organisatie is momenteel druk bezig met het samenstellen van een wedstrijdprogramma. Meer informatie is te vinden op www.nisalland.nl