Stedendriehoek

Sportief smikkelen voor oud en jong

TEUGE – Op vrijdag 19 april kunnen kinderen en hun ouders gezonde milkshakes en hamburgers (vlees en vega) maken en proeven samen met een topkok. Dat doen zij van 15.30 tot 18.00 uur bij boerderij de Bolkhorst, Bolkhorsterweg 1 te Teuge.

Chef-kok Jimme van Steinvoorn en Onno Pel van Charme Hotel Oranjeoord maken culinaire hoogstandjes van ogenschijnlijk ‘gewone’ gerechten als hamburgers en milkshakes. Bovendien worden ze bereid met minder suiker en zout. Kinderen en ouders mogen helpen met de bereiding met puur vlees en echte melk van de boerderij die ze zelf verzamelen en bereiden in de foodtrailer op het erf.

Onno Pel, eigenaar en topkok (world50best) van Charme hotels: “Met ons restaurant Hoogheid bij Hotel Oranjeoord hebben wij een grote passie voor koken, smaaksensaties en lokale producten. Iets wat de Veluwe ontzettend bijzonder maakt! Wij zetten ons in om onze gasten culinair te verrassen, maar tevens zijn we ook bezig met onze producten. Het is zo belangrijk dat we meer bewust zijn waar onze voedingsproducten vandaan komen. Hoeveel passie en inzet van de boeren hiervoor nodig is voordat we het in de winkels kunnen verkrijgen. Voeding is heel belangrijk voor onze gezondheid en kan zelfs de kwaliteit van leven verbeteren. Daarom ook onze volledige inzet naar de Foodcamps.”

De Foodcamp vindt plaats bij melkveebedrijf de Bolkhorst in Teuge. Boer Harry Bieleman neemt de deelnemers mee over zijn bedrijf. Hij stelt zijn melkveebedrijf graag open tijdens de Foodcamp om mensen te laten zien wat er voor nodig is om dagelijks melk en vlees op zijn bedrijf te produceren. Hij wil hiermee de agrarische sector in een positief daglicht plaatsen, net als zijn voerleverancier ForFarmers, die de Foodcamp graag ondersteunt met een visuele uitleg over het eten van de koe. “Het is mooi dat de producten van mijn bedrijf zo direct door topkoks worden bereid”, aldus Harry. 

Sportstimulering Apeldoorn zet kinderen letterlijk in beweging tijdens een bootcamp over de boerderij. De locatie en de combinatie met de ouders is niet alleen heel leuk, maar ook waardevol. “We begeleiden in ons werk ook kinderen met overgewicht en zien dagelijks hoe belangrijk de combinatie voeding en bewegen is.” Ook Jumbo Wiegmans ondersteunt graag een gezonde leefstijl en levert aanvullende producten voor het kookonderdeel van de Foodcamp. Ze organiseerden een ‘teken je favoriete eten’-kleurplaatactie en een kinderkookdemo in de winkel. De winnaars van de kleurplaatactie zijn inmiddels op de hoogte gebracht en mogen gratis naar de Foodcamp.

Kinderen kunnen zich met hun ouders aanmelden voor de Foodcamp via www.lekkerboer.nl/foodcamp. De prijs is 7,50 euro per persoon.